21:06 29.10.2020

Побудова європейської архітектури безпеки без суверенної та демократичної України неможлива - Разумков на зустрічі з міністром оборони ФРН

2 хв читати
Побудова європейської архітектури безпеки без суверенної та демократичної України неможлива - Разумков на зустрічі з міністром оборони ФРН

У збереженні територіальної цілісності та суверенітету України зацікавлені й інші європейські країни, зазначає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Збереження суверенітету й територіальної цілісності нашої держави - в інтересах не лише України, а й Європи", - сказав Разумков на зустрічі з міністром оборони ФРН, лідером партії ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер у четвер у Берліні.

Як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради, спікер парламенту наголосив, що без незалежної, суверенної, демократичної та орієнтованої на європейські цінності України неможлива побудова європейської архітектури безпеки.

Разумков наголосив на важливій ролі Федерального уряду Німеччини в наданні Україні Північноатлантичним альянсом статусу партнера НАТО з розширеними можливостями та нагадав, що зовнішньополітичний курс України закріплений у Конституції, а членство в ЄС і НАТО є стратегічною метою зовнішньої політики.

Сторони обговорили взаємодію двох країн у військово-технічній співпраці, протистояння кіберзагрозам і ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 і в Україні, і в Німеччині.

Разумков подякував співрозмовниці за послідовну підтримку Німеччиною ініціатив України у рамках міжнародних організацій, зокрема на військово-політичному напрямі, та за суттєву фінансово-технічну допомогу, що сприяє структурним реформам у нашій країні.

Він наголосив, що Україна продовжить військову реформу і реформу у сфері безпеки відповідно до стандартів НАТО.

Разумков відзначив важливість для України посередницьких зусиль німецького уряду й особисто федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель у "нормандському форматі". Спікер українського парламенту також подякував Німеччині за незмінну санкційну політику стосовно РФ і за можливість лікування в Німеччині 152 поранених українських військовослужбовців.

У свою чергу Крамп-Карренбауер запевнила, що доки РФ не виконає покладені на неї зобов'язання, не може бути мови про зняття з неї санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА