18:23 30.10.2020

Єрмак вважає, що події в КС відбулися не без зовнішнього втручання - зустріч із послами G7

2 хв читати
Єрмак вважає, що події в КС відбулися не без зовнішнього втручання - зустріч із послами G7

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн "Великої сімки" (G7), основною темою якої стали останні події, пов'язані з рішенням суддів Конституційного Суду України, що викликало великий резонанс у суспільстві.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, Єрмак поінформував про термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України 29 жовтня, позачергове засідання уряду за участю президента та ухвалені на них рішення.

"Була забезпечена безперебійна робота реєстрів НАЗК, і було заявлено про те, що всі антикорупційні органи України, включаючи НАЗК, НАБУ та інші, - вони є і будуть працювати. Для нас є принциповою наша позиція щодо боротьби з корупцією, і Україна ніколи не зверне з цього шляху", - наголосив керівник ОП.

Єрмак також розповів, що ще 29 жовтня до Верховної Ради було направлено законопроект, який має відновити довіру до конституційного судочинства в Україні.

"Президент і його команда, держава й державні органи продовжують боротьбу з корупцією і з тими, хто стоїть за всіма цими процесами в Україні. Ми перемогли під час прийняття земельної реформи, банківського закону і переможемо й цього разу", - заявив він.

На думку Єрмака, події в КС відбулися не без зовнішнього втручання, тому він висловив сподівання, що правоохоронні органи зможуть дати оцінку ситуації.

Керівник Офісу президента переконаний, що вихід із нинішньої ситуації буде знайдено.

"Для нас дуже важливо, щоб усі керівники, представники антикорупційних органів знали позицію президента: ми сьогодні виступаємо дійсно єдиним фронтом щодо захисту тих реформ, які ми провели і продовжуємо проводити. Президент налаштований дуже рішуче, і він не зупиниться на шляху проведення реформ і боротьби з корупцією, хто б за цим не стояв", - зазначив він.

Єрмак також закликав представників "Великої сімки" стежити за роботою Антикорупційної ради, яка має зібратися найближчим часом, і реакцією всіх представників політичних сил, "щоб мати реальну картину".

Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін запевнила, що "Велика сімка" готова допомогти Україні в подальшому просуванні на шляху реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА