21:07 30.10.2020

Порошенко назвав п'ять кроків виходу з конституційної кризи в Україні

2 хв читати
Порошенко назвав п'ять кроків виходу з конституційної кризи в Україні

На додаток до епідемічної, економічної кризи та безпекової кризи Україна занурюється в морок конституційної кризи, і вихід із конституційної кризи, спричиненої бажанням президента Володимира Зеленського отримати абсолютну владу, починається з повернення влади в правове поле, заявив п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

У своєму відеозверненні Порошенко нагадав, що антикорупційна інфраструктура, яка була створена протягом його президентського терміну, вже неодноразово зазнавала цілеспрямованих атак. Однією з таких атак є рішення Конституційного Суду України, "судді якого відчули нетерпимість Банкової до антикорупційних органів".

"Що має зробити Зеленський, щоб суспільство йому повірило? По-перше. Почитати Конституцію і повернутися в правове поле. По-друге. Приємно вразити прозорим конкурсом і якісними кандидатурами на вже вакантні посади в Конституційному Суді. По-третє, організувати прозорі, а не фіктивні конкурси на очільників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Державного бюро розслідувань. По-четверте, продовжити судову реформу в середній апеляційній та нижній ланках судової системи", - сказав Порошенко.

П'ятим, і головним та невідкладним кроком політик назвав таке: "Негайно подати й ухвалити закон, який відновлює жорстке електронне декларування і кримінальну відповідальність за умисне приховування інформації про реальний майновий стан. Це вирішить усі проблеми. Свій проект ми вже підготували, можемо подати як альтернативний".

Лідер "Європейської солідарності" наголосив: щоб вийти з конституційної кризи, в яку Зеленський занурив країну, він має негайно зустрітися з лідерами парламентських фракцій.

"Я особисто готовий йому допомогти знайти вихід із ситуації виключно в правовому полі. Нагадую: президент не має права розпускати Конституційний Суд. Він має право розпускати лише парламент, і то винятково на підставах, передбачених Основним законом", - нагадав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА