22:14 30.10.2020

Голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство - безальтернативний шлях виходу з кризи, спровокованої КСУ - "Слуга народу"

2 хв читати
Голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство - безальтернативний шлях виходу з кризи, спровокованої КСУ - "Слуга народу"

Партія "Слуга народу" вважає голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство безальтернативним шляхом виходу з кризи, спровокованої КСУ - заява

Політична партія "Слуга народу" оприлюднила заяву щодо варіантів виходу з кризи, створеної рішенням Конституційного Суду і вважає прийняття законопроекту президента України Володимира Зеленського єдино вірним рішенням у ситуації, що склалася.

У партії вважають, що нинішній склад Конституційного Суду спровокував в Україні глибоку кризу.

"Під загрозою знищення практично вся антикорупційна інфраструктура держави. Є також проблеми з виконанням Україною зобов'язань перед Євросоюзом і нашою здатністю зберігати внутрішню стабільність, що життєво важливо в умовах гібридного протистояння з Росією", - йдеться в заяві на сайті партії в п'ятницю ввечері.

У партії наголосили, що цієї ситуації не було б, якби нинішній склад Конституційного Суду керувався у своїй діяльності принципами чесноти, обґрунтованості прийняття рішень, уникав конфлікту інтересів і прагнув захищати Конституцію від незаконних посягань.

"У держави може бути тільки три шляхи виходу з кризи, яку спровокував теперішній склад Конституційного Суду. Або судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості до відновлення доброчесності, професіоналізму та конституційності у діяльності органу. Або долю цих суддів та їхніх нікчемних рішень вирішить вулиця. Або – третій шлях – Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований Президентом Володимиром Зеленським законопроект №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", - зазначається в заяві

В "Слузі народу" висловили впевненість, що перший шлях є нереалістичним у зв'язку з поведінкою суддів протягом поточного тижня. Другий шлях може створити додаткові ризики для державності. "Закликаємо всіх відповідальних та проукраїнськи налаштованих народних депутатів України згадати, що Верховна Рада вже ухвалювала політико-правові рішення для виходу з аналогічних криз. Зараз можемо і мусимо ухвалити саме таке рішення, підтримавши ініціативу Президента і відновивши довіру українців до конституційного судочинства", - сказано в заяві.

Зазначається, що "неупереджений тверезий погляд будь-кого на рішення Конституційного Суду щодо окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та статті 366-1 Кримінального кодексу України змусить констатувати, що таке рішення можна визнати тільки нікчемним. Це відвертий порятунок корупціонерів та повна руйнація довіри суспільства до конституційної юрисдикції. До того ж на черзі у цих суддів знищення Вищого антикорупційного суду. Рішення, як ми розуміємо, вже готується. Очевидно, що все це категорично неприпустимо".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА