19:41 31.10.2020

Цей склад КС формувався за участю Порошенка і ще при ньому відміняв кримінальну відповідальність за незаконне збагачення - Арахамія

2 хв читати
Цей склад КС формувався за участю Порошенка і ще при ньому відміняв кримінальну відповідальність за незаконне збагачення - Арахамія

Нинішній склад Конституційного суду України формувався за участю п'ятого президента України Петра Порошенка і ще при його каденції відміняв кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, зазначає глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Сьогодні судді КС - це судді самого Порошенка. Саме так. Він кожного окремо відбирав і рекомендував на посади. Це перше", - написав він у своїй колонці на "Українській правді" в суботу.

Арахамія також заявив, що Порошенко свого часу "користувався судами і суддями". "Всі забули, як за бажанням тодішньої Банкової викидали з території держави Міхеіла Саакашвілі, як намагалися позбавити роботи Савіка Шустера, як тиснули на мера Львова Андрія Садового, організувавши штучну "сміттєву кризу"? Для цього Порошенко дуже активно маніпулював судами", - зазначив він.

Арахамія наголосив, що навіть створивши формально всі антикорупційні інститути, саме команда Порошенка раніше не давала їм працювати.

"Ні НАБУ, ні САП, ні, тим більше, НАЗК не мали доведеної до фіналу організаційної та регламентної конструкції", - пояснив він і зазначив, що всі ці органи запрацювали на повну силу тільки в останні місяці, при президенті Зеленському.

Арахамія також нагадав, що в кінці каденції Порошенка була "прямо скасована кримінальна відповідальність за незаконне збагачення".

"Це зробив той самий Конституційний суд майже в тому ж складі, який зараз демонтує нам антикорупційну інфраструктуру. Якщо Порошенко звинувачує Банкову у тиску тепер, то чи могло вийти рішення про незаконне збагачення без відома тодішньої Банкової?", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА