07:54 02.11.2020

Посол Британії в Україні закликає до об'єднання прихильників євроатлантичного майбутнього української держави

2 хв читати
Посол Британії в Україні закликає до об'єднання прихильників євроатлантичного майбутнього української держави

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відреагувала на ситуацію з рішенням Конституційного суду, стосовно електронного декларування, і зазначила, що зараз важливо, щоб уряд і всі ті, хто підтримує євроатлантичне майбутнє, в Україні об'єдналися в цей вирішальний момент.

"Як і багато інших, я продовжую уважно стежити за останніми рішеннями Конституційного суду. Зараз важливо, щоб уряд і всі ті, хто в Україні підтримує євроатлантичне майбутнє, зібралися разом у цей вирішальний момент", - написала Сіммонс в мікроблозі Twitter у неділю ввечері.

Як повідомлялося, КС оприлюднив рішення від 27 жовтня, яким визнав неконституційними повноваження Національного агентства з протидії корупції (НАЗК) з контролю і перевірки декларацій, відкритого цілодобового доступу до реєстру декларацій, проведення моніторингу способу життя, а також низку положень закону України "Про запобігання корупції". Глава НАЗК Олександр Новіков повідомив, що Агентство через рішення КС увечері 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) для визначення заходів реагування держави в зв'язку з ситуацією навколо антикорупційної реформи.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про відновлення доступу громадян до реєстру декларацій чиновників.

Також Зеленський вніс до парламенту законопроект "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", згідно з яким припиняються повноваження складу КС, який прийняв рішення 27 жовтня. Президент пропонує визнати це рішення КС "нікчемним (яке не створює правових наслідків), як прийняте суддями КС в умовах реального конфлікту інтересів". У законопроекті глава держави також запропонував повернути редакцію закону "Про попередження корупції" та Кримінального кодексу, що діяли до рішення КС від 27 жовтня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА