12:37 03.11.2020

Зеленський відповів на звинувачення режисера Андреасяна в нібито постачанні фосфорних бомб Азербайджану: Україна не підтримує війни, на відміну від іншої відомої країни

3 хв читати
Зеленський відповів на звинувачення режисера Андреасяна в нібито постачанні фосфорних бомб Азербайджану: Україна не підтримує війни, на відміну від іншої відомої країни

Президент України Володимир Зеленський спростував звинувачення режисера Саріка Андреасяна в нібито постачанні Україною фосфорних бомб Азербайджану.

"Розумію, Сарік, що це дійсно болить. І що моторошно стає, коли на власні очі бачиш, що таке справжня війна. І що хочеться рвати й метати, щоб не було цього у твоєму домі. Так? Але... Ну точно не треба брати на себе роль носія чужих фейків. Розумію, що й чому робить російська пропаганда, і чому вона тотально бреше. Але тебе не розумію абсолютно. Бо Україна ніколи й нікуди не постачала ніяких фосфорних бомб. Взагалі. Особливо в місця, де вже гаряче, і де вже багато гарячих голів, які хочуть там щось "геополітично порєшать", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Зеленський зазначив, що подібні фейки поширювали і в контексті війни на Донбасі, і війни в Сирії, а тепер це з'явилося в контексті війни в Нагірному Карабаху, і все це роблять ті самі люди.

"Невже ти не розумієш, навіщо це роблять? Тому, перш ніж казати щось про Україну, потрібно правдиво відповісти самому собі на просте питання: кому вигідно брехати про війни і про Україну? Чесно кажучи, мені особисто дуже шкода, що ти, людина, якій я відкрив двері свого дому і яка чудово знає мій внутрішній світ і мої цінності, так легко повівся на чужу пропаганду", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україна виступає проти будь-яких кривавих конфліктів. "Ми не підтримуємо ескалації. І не підживлюємо протистояння. Просто тому, що самі переживаємо вже сьомий рік дуже жорстоку війну. І це інший емоційний фон. Ми категорично проти війн і проти провокацій на військову тематику. Підтвердженням цього є наше прагнення до миру", - заявив він.

На його думку, завдання всіх діячів культури - допомагати деескалації, гасити агресивні емоції, не посилювати суперечності і тим більше не поширювати фейки.

Президент України також нагадав, що в країні проживає велика вірменська громада, яка є органічною частиною українського суспільства.

Крім того, Зеленський поставив Андреасяну запитання у відповідь про цінності і щирість. "Де ж був ти, коли війна прийшла до України і коли гинули наші діти? Коли гинули громадяни України вірменського походження, а їх не один і не два, а десятки! Що особисто ти сказав тоді проти агресії? Нічого? Розумію. Тому що це була не твоя війна! А сьогодні страшно стало, тому що цей жах прийшов і до твоєї домівки. Для мене особисто все чітко й просто: я за справедливий мир. І Україна точно не підтримує будь-яке постачання зброї будь-кому. На відміну від іншої відомої країни, яка якраз і постачає зброю всім. Бо війни для неї - це хліб і кров", - написав він.

1 листопада Андреасян нагадав у своєму Instagram, що десять років тому запропонував Зеленському грати у своєму фільмі "Службовий роман. Наш час", і завжди пишався тим, що якийсь період свого життя був його другом. "А вчора я дивився на обпалені тіла вірменських дітей від фосфорної бомби, і, як з'ясувалося, - це ти їх продав нашим сусідам, щоб закріпити свою дружбу з ними", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА