11:49 05.11.2020

ВР ухвалила за основу Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки

2 хв читати
ВР ухвалила за основу Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки

Верховна Рада підтримала в першому читанні Антикорупційну стратегію на майбутні п'ять років.

За відповідний урядовий законопроект №4135 "Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки" проголосували в першому читанні 320 народних депутатів.

Законопроект пропонує затвердити Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки, яка передбачає чотири розділи, перший з яких присвячений концепції формування антикорупційної політики в Україні в майбутні п'ять років. Решта розділів документа містять опис певних проблем й очікування стратегічних результатів, які слід досягти для їх вирішення.

Як наголошується в пояснювальній записці, Антикорупційна стратегія базується на об'єднанні двох підходів: подальше удосконалення загальної системи запобігання та протидії корупції та мінімізація корупції в найбільш пріоритетних, із точки зору подолання корупції, сферах, зокрема за рахунок проведення найбільш успішних галузевих реформ.

Відповідно до законопроекту, розробка проектів Антикорупційної стратегії та державної антикорупційної програми, а також координація моніторингу та оцінки ефективності їх реалізації входять до повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). НАЗК має право ініціювати перегляд державної антикорупційної програми з урахуванням результатів моніторингу та оцінки ефективності реалізації антикорупційних проектів.

Як зазначається в проекті Антикорупційної стратегії, вона сприятиме забезпеченню злагодженості та системності антикорупційної діяльності всіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Згідно з проектом, оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування передбачає усунення дублювання повноважень різними органами, тимчасове припинення реалізації малоефективних повноважень, які характеризуються високим рівнем корупційних ризиків. Стратегія також передбачає цифрову трансформацію реалізації повноважень органами державної влади та місцевого самоврядування, прозорість діяльності та відкритість даних.

Документ також передбачає необхідність забезпечення невідворотності юридичної відповідальності за корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА