13:29 05.11.2020

Перший заступник голови комітету ВР з організації держвлади називає здійснення підготовленого плану для ТКГ нереальним

2 хв читати
Перший заступник голови комітету ВР з організації держвлади називає здійснення підготовленого плану для ТКГ нереальним

Підготовлений українською стороною план спільних кроків для Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) здійснити нереально, вважає перший заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади Роман Лозинський (фракція "Голос").

"Здійснити цей план нереально, неможливо. Це його фантазія. Це не позиція парламенту. Жодних виборів не може бути проведено зараз негайно. Парламент має свою позицію: реінтеграція за стандартами ООН - необхідна умова для проведення виборів", - сказав Лозинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він наголосив, що одна з обов'язкових умов проведення виборів в ОРДЛО - повернення тимчасово окупованої території в український інформаційно-культурний простір.

"Проведення виборів зараз - це легалізація терористів, це план Росії. Чому цей план озвучив Кравчук (голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук - ІФ) - незрозуміло. Згідно з позицією депутатів із різних фракцій, яку ми обговорили (в кулуарах - ІФ), це не відповідає інтересам країни, і ми готові негайно викликати Кравчука на засідання комітету, щоб він відповідав за свої слова, тому що був Фокін, тепер Кравчук, і що загалом відбувається?" - сказав Лозинський.

Раніше Кравчук розповів, що ТКГ контактної групи містить пропозицію про повне припинення конфлікту й демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоб створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. 5 листопада цей план української сторони буде скеровано координатору ТКГ, спецпредставникові чинного голови ОБСЄ Гайді Грау.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА