19:16 05.11.2020

Двопартійна підтримка США України триватиме, незалежно від результатів виборів

3 хв читати
Двопартійна підтримка США України триватиме, незалежно від результатів виборів

Двопартійна підтримка США України триватиме, незалежно від результатів президентських виборів, заявив посол США в Україні у 2006-2009 роках і тимчасовий повірений у справах США в Україні у 2019-2020 рр., віце-президент Американського інституту миру Вільям Тейлор.

"Двопартійна підтримка триває. Тут не питання Сенату, чи Палати представників, чи Держдепартаменту. Усі ці органи продовжуватимуть підтримувати Україну. Тут є одна проблема - це неофіційні канали в урядах... Потрібно, щоб були офіційні канали, через які американська та українська політики якимсь чином між собою взаємодіяли", - сказав він під час онлайн-дискусії в рамках Київського безпекового форуму в четвер.

Тейлор зазначив, що нинішній президент США Дональд Трамп є дуже потужним захисником українського питання, і він продовжуватиме цю підтримку, якщо ці зв'язки йтимуть офіційними каналами.

"Українська адміністрація має здійснювати реформи, які розпочинаються, зупиняються, і це викликає велику кризу у зв'язку з рішенням Конституційного Суду. Ця криза - це проблема для відносин між США та Україною, це проблема для відносин між Україною та Європою, Україною і МВФ. Потрібно зосереджуватися на впровадженні реформ, і це буде дуже важливим сигналом для наступної адміністрації і для адміністрації Зеленського", - пояснив він.

Якщо нинішній президент США Дональд Трамп переможе на президентських виборах, підтримка США України триватиме, вважає посол США в Україні у 2003-2006 рр., директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст.

"Байден демонструє свій потужний вплив трансатлантичного характеру, а у Трампа трансатлантичні зв'язки не такі міцні, як у Байдена. Що стосується підтримки України, у нього вона специфічна, його політика специфічна. США за президента Трампа надають підтримку Україні, і я думаю, що дуже позитивне рішення він прийняв про передачу "Джавелінів", що не зробив Обама свого часу. Якщо Трамп виграє, на нашу політику щодо Євразії це вплине, але підтримка України триватиме. І риторика у нього трохи відрізнятиметься від тієї, яка була б за Байдена", - наголосив Гербст.

Водночас посол США в Україні у 1998-2000 роках, старший науковий співробітник Стенфордського університету Стівен Пайфер зазначив, що залежно від перемоги Трампа чи Байдена "буде велика різниця в політиці стосовно України, Європи, Росії".

"Якщо пан Трампа буде переобрано, його вже не турбуватимуть наступні вибори. Республіканська партія, можливо, почуватиметься в цьому плані вільнішою, і тут його інстинкти можуть проявитися. Можливо, він зможе по-іншому подивитися на Україну, на відміну від того, коли він намагався від президента України отримати певну підтримку його на виборах", - зазначив він.

Крім того, Пайфер припустив, що на другому президентському терміні Трамп може захотіти вивести США з НАТО, і "в цьому плані Україна може мати певні труднощі".

"Я думаю, що якщо Байден стане президентом у січні, це буде краще для України, тому що в цьому плані американська політика може рухатися в напрямі підтримки України. Байден розуміє Україну, він дуже підтримує Україну, і коли був віце-президентом, підтримував. Очевидно, його основна увага буде зосереджена на американській економіці, але він також готовий працювати на найвищому рівні для того, щоб знайти вирішення проблеми між Україною та Росією. Байден міг би провести такі розмови не так, як робить це Трамп", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА