10:30 06.11.2020

Стратегія економічного розвитку до 2030 року має стати своєрідною "економічною Конституцією України" - Зеленський

2 хв читати
Стратегія економічного розвитку до 2030 року має стати своєрідною "економічною Конституцією України" - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Стратегія економічного розвитку до 2030 року за результатами аудиту економіки країни має бути не декларацією, а планом, який є обов'язковим для виконання всіма гілками влади, незалежно від зміни керівників.

"На підставі аудиту ми очікуємо появи національної економічної стратегії до 2030 року. Знаю, що уряд уже почав над цим активно працювати, залучив багатьох експертів, представників бізнесу, громадськості, міжнародних аналітиків і вчених. Стратегія має стати не декларацією, яка необов'язкова для виконання, а головним планом і "дорожньою картою" для всіх гілок влади в Україні. Вона має отримати широке схвалення громадян насамперед і стати своєрідною економічною конституцією України, великою нашою національною ідеєю", - сказав він у п'ятницю перед презентацією аудиту економіки України та векторів економічного розвитку до 2030 року.

Зеленський зазначив, що у 2021 році Україні виповнюється 30 років - вік, коли "прийнято підбивати попередні підсумки, робити важливі висновки, дорослішати, без ілюзій і "рожевих окулярів" чесно відповісти собі, де ми наразі, куди хочемо дійти, як саме і на що ми з вами готові заради цього".

Президент зазначив, що аудит держави - це шлях для правильних відповідей на всі ці важливі запитання.

"Уперше було зроблено комплексний аналіз стану (держави та її економіки - ІФ), щоб зрозуміти, де саме і які саме було допущено помилки за ці роки", - сказав він.

Зеленський наголосив, що аудит країни - це не просто цифри, слайди, відеоролики, це не типове для української політики призначення винних попередників, і помилково говорити, що аудит - це "точний діагноз, необхідний для лікування країни".

"Усе це негативне мислення, від якого ми відмовляємося. Україна - не хвора. Весь цей час Україна була просто занадто скромною, соромилася мріяти, мріяти сміливо, мріяти амбітно. Україна була нерішучою, щоб бути не тільки найбільшою країною Європи, а й самою успішною. Аудит - це аналіз наших помилок, які лякали і сковували наш рух уперед. Всі вони мають піти в минуле", - заявив він.

Зеленський зазначив, що представлені урядом на підставі результатів аудиту основні вектори розвитку української економіки до 2030 року допоможуть чітко розуміти, куди і чому рухатиметься економіка України.

"Для того щоб постійно зростати, реалізувати вже наявний потенціал і створювати нові проривні ідеї. Не наздоганяти, а бути на декілька кроків попереду. Це важливі, але далеко не останні кроки", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА