20:07 06.11.2020

Судді КС своїми висловлюваннями самі підтверджують, що ухвалили необґрунтоване рішення щодо скасування електронного декларування

2 хв читати
Судді КС своїми висловлюваннями самі підтверджують, що ухвалили необґрунтоване рішення щодо скасування електронного декларування

Судді Конституційного Суду України (КС) своїми коментарями самі підтверджують, що ухвалили необґрунтоване рішення про визнання неконституційними положення закону "Про запобігання корупції" та скасування кримінальної відповідальності за декларування неправдивої інформації, зазначає представник президента України в КС, народний депутат фракції "Слуга народу" Федір Веніславський.

"Суддя Ігор Сліденко відверто зізнається, що, ухвалюючи сумнозвісне рішення, суд вийшов за межі конституційного подання й ухвалив рішення у власних інтересах, оскільки судді злякалися активної діяльності антикорупційних органів стосовно них самих. А для кого рішення незрозуміле, то КС може його розтлумачити. Тобто рішення КС, а воно за Конституцією є остаточним і загальнообов'язковим, без додаткового тлумачення може бути неправильно сприйняте!", - сказав Веніславський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Депутат зазначив, що суддя КС Володимир Мойсик у п'ятницю повторив тезу Сліденка, заявивши, що КС може роз'яснити своє рішення щодо електронного декларування. "Але Конституція вимагає від суддів ухвалювати обґрунтовані рішення. Якщо рішення обґрунтоване, то його тоді не потрібно додатково роз'яснювати! Усе має бути очевидно вже з тих аргументів, які судді зазначають у своєму рішенні", - наголосив він.

Веніславський також зазначив, що глава КС Олександр Тупицький не знає, що юрисдикція суду не поширюється на акти органів місцевого самоврядування, і "розповідає якісь страшилки про можливі сепаратистські рішення, які нікому буде зупинити, якщо буде розпущено КСУ".

Представник президента в КС вважає, що якщо судді КС виходять із площини конституційного судочинства в публічній дискусії, то це означає, що вони стають також і політиками. "Тому починають боротися за те, якою буде громадська думка. Чи правильно це для суддів КС у межах того статусу і завдань, які у них є згідно з Конституцією? Точно ні. КС за визначенням не місце для політики", - заявив він.

Веніславський переконаний, що виправити ситуацію, що склалася, можна лише заміною цього складу КС добропорядними людьми, які дотримуватимуться всіх обов'язкових вимог до конституційного судочинства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА