17:01 08.11.2020

Джонсон висловив сподівання на те, що Лондон і Вашингтон зможуть укласти торговельну угоду

2 хв читати
Джонсон висловив сподівання на те, що Лондон і Вашингтон зможуть укласти торговельну угоду

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив сподівання, що Лондону й Вашингтону зрештою вдасться укласти торговельну угоду, повідомляє агентство Associated Press.

"Я думаю, що є хороші шанси (укласти угоду - ІФ)... Я ніколи не вірив у те, що це буде провал, хоч би якою була адміністрація США", - заявив він агентству.

Джонсон зазначив, що "завжди знав, що США - жорсткі парламентери".

Крім того, він заявив, що з нетерпінням очікує можливості "попрацювати з президентом Байденом і його командою щодо серії важливих тем для нас у найближчі тижні й місяці: стосовно боротьби з кліматичними змінами, торгівлі, міжнародної безпеки та багатьох інших питань".

При цьому Джонсон не вважає, що його міцні контакти з президентом США Дональдом Трампом зашкодять відносинам, які він вибудовуватиме з Байденом, якщо той зрештою обійме посаду президента США.

Агентство зазначає, що минулого року Байден назвав британського лідера "клоном" Трампа й розкритикував вихід Великої Британії з Європейського Союзу, який завжди обстоював Джонсон.

Проте Джонсон в інтерв'ю агентству заявив, що "уряд цієї країни й уряд США у будь-який час і на будь-якому етапі об'єднує значно більше, ніж розділяє".

"У нас спільні цінності. Ми маємо спільні інтереси. В нас є спільна глобальна перспектива. Нам треба разом виконати величезний обсяг роботи, щоб захистити ці цінності: віру в демократію, свободу слова в усьому світі, права людини, вільну торгівлю, міжнародний порядок", - переконаний британський прем'єр.

Голосування в США відбулося 3 листопада. Більшість голосів уже підраховано, проте офіційні результати обробки бюлетенів у Сполучених Штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу кандидата від Демократичної парії Джо Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітало багато світових лідерів.

Проте Трамп, котрий намагався переобратися на посаду, з цим не згоден і має намір оспорити результати голосування в кількох штатах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА