13:28 09.11.2020

США після виборів послідовно підтримуватимуть Україну в питаннях її суверенітету та незалежності - екс-посол Тейлор

2 хв читати
США після виборів послідовно підтримуватимуть Україну в питаннях її суверенітету та незалежності - екс-посол Тейлор

Українці можуть розраховувати на послідовність у підтримці з боку США після президентських виборів у цій країні, заявив екс-посол США в Україні (2006-2009 рр.), тимчасовий повірений у справах США в Україні в 2019-2020 рр., віце-президент Американського інституту миру Вільям Тейлор.

"Я думаю, українцям треба чекати послідовності в підтримці України в питанні її суверенітету та незалежності, а також демократії. Українці знають, що США підтримували їх у цих питаннях роками. Ця підтримка була сильною, вона йшла від обох партій, від Республіканської і від Демократичної адміністрацій. Вона надходила і від Палати представників, і від Сенату, і від Державного департаменту, від Національної ради з безпеки, від департаменту оборони, від казначейства. Тож я сподіваюся, що ця підтримка продовжиться", - сказав Тейлор в інтерв'ю виданню "Суспільне", оприлюдненому в неділю.

Екс-посол наголосив, що кандидат у президенти США від Демократичної партії Джозеф Байден знає, наскільки Україна є важливою для США. "Він дуже обізнаний у закордонній політиці. Байден був очільником комітету з питань закордонної політики Сенату, віце-президентом, він багато разів бував в Україні, знає, чому Україна є важливою для США. Він знає, що Україна перебуває на передовій війни з Росією і що підтримка є важливою з огляду на оборону не лише самої України проти російської агресії, а і Європи, США", - сказав він.

Тейлор також зазначив, що він, американський уряд, міжнародна спільнота, європейці дуже занепокоєні через виклики, які поставило перед антикорупційними інституціями рішення КС щодо електронних декларацій. За його словами, КС ухвалив рішення, що розвалюють антикорупційні інституції, які створила Україна, ставши лідером з антикорупційної роботи в Європі та у всьому світі - ніде більше немає такого закону про електронні декларації.

"Так, деякі люди казали, що цей закон заходить аж надто далеко. Але Україна стала лідером у цій роботі, і це давало результат - в Україну почали надходити інвестиції, МВФ підписав угоду, надавав ресурси, кредити, що, у свою чергу, дало хід іншій допомозі і коштам з європейських інституцій. Це все запрацювало через фокус на боротьбі з корупцією", - зазначив екс-посол.

За його словами, КС поставив усе це під загрозу. "І це дійсно складно вирішити, тому що тепер це може мати наслідки для Конституції. Це хитромудра ситуація, бо для того, щоб виправити проблему, треба вносити зміни у законодавство, а можливо, і в Конституцію. Це усе потребує лідерських рішень від президента Зеленського", - зазначив Тейлор.

Джерело: https://suspilne.media/78096-mi-vipravlaemo-pomilki-ce-i-e-demokratia-vilam-tejlor-pro-korupciu-i-naslidki-viboriv-u-ssa/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА