19:45 09.11.2020

Призначена монобільшістю Зеленського ЦВК не в змозі керувати виборчим процесом і виконувати свої функції - Турчинов

2 хв читати
Призначена монобільшістю Зеленського ЦВК не в змозі керувати виборчим процесом і виконувати свої функції - Турчинов

Центральна виборча комісія, сформована парламентською монобільшістю "Слуг народу", неспроможна керувати виборчим процесом і виконувати свої функції, сказав керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов.

"Три доби після граничного терміну, в більшості населених пунктів і областей результати не встановлені, і триває так званий підрахунок голосів, який суперечить нормам Виборчого кодексу", - сказав Турчинов на брифінгу в понеділок, наголосивши, що штучне затягування підрахунку й оголошення результатів влада використовує для спотворення волевиявлення громадян.

Він зазначив, що на сайті ЦВК наведено "просто ганебні дані підрахунку голосів". "Так, серед 1660 територіальних комісій не встановлено результати в 915 комісіях", - сказав він, додавши, що серед 1664 комісій, які підраховують результати в обласних центрах, не надали результатів 464 комісії. Зокрема, результати виборів не встановлені у Волинській, Київській, Одеській і Чернівецькій обласних радах, до рад багатьох міст і об'єднаних територіальних громад. "Це робиться свідомо для переписування протоколів і фальсифікації результатів виборів", - наголосив Турчинов.

Політик нагадав, що, відповідно до Виборчого кодексу України (ст. 205), "коли територіальні виборчі комісії не змогли до 6 листопада підрахувати результати, їхню функцію має виконувати ЦВК. Але ЦВК ігнорує закон".

"Грубе порушення Виборчого кодексу свідчить, що Центральна виборча комісія, сформована парламентською монобільшістю "Слуг народу", не спроможна керувати виборчим процесом і виконувати свої функції та фактично під впливом нинішньої влади прикриває злочинну фальсифікацію результатів виборів", - зазначив Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА