18:26 10.11.2020

Зеленський і Меркель відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату"

1 хв читати
Зеленський і Меркель відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату"

Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Ангела Меркель наголосили на важливості майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату".

Як повідомляє прес-служба президента України, під час їхньої телефонної розмови у фокусі уваги було питання досягнення миру на Донбасі й реалізації домовленостей Паризького саміту в "нормандському форматі".

Зеленський розповів про перебіг найдовшого перемир'я на сході України. "Маємо позитив - найтриваліше перемир'я за весь період війни. Ключове досягнення: кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Однак усе ще тривають провокації з боку незаконних збройних формувань. Це надзвичайно ускладнює просування до миру", - наголосив він.

Президент України окремо відзначив, що українська сторона в повному обсязі виконала домовленості про відкриття КПВВ "Щастя" та "Золоте". "Це підтвердили міжнародні партнери України, зокрема дипломати інших держав, представники ОБСЄ в ТКГ. Водночас запланований початок роботи згаданих пунктів сьогодні був зірваний іншою стороною, яка не відкрила КПВВ на непідконтрольній Україні території Луганщини", - йдеться в повідомленні.

Зеленський також розповів про підготовлений Україною план спільних дій щодо Донбасу, заздалегідь наданий партнерам з "нормандського формату", який сприятиме активізації роботи Тристоронньої контактної групи.

6 листопада Зеленський повідомив, що відеоконференція радників лідерів держав "нормандського формату" відбудеться 13 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА