08:13 11.11.2020

Байден не має наміру судитися з Трампом для забезпечення переходу влади

2 хв читати
Байден не має наміру судитися з Трампом для забезпечення переходу влади

Кандидат у президенти США Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах, заявив у вівторок, що не бачить необхідності в правових заходах для забезпечення переходу влади до його адміністрації.

"Я не бачу необхідності в судових позовах. Чесно кажучи, я думаю, що ви маєте доступ до цього судового процесу, він йде повним ходом. Він (Трамп - ІФ) вживає заходів. І поки немає жодних доказів тверджень президента або держсекретаря США Майка Помпео (про те, що на виборах були порушення - ІФ)", - заявив Байден, під час виступу в Вілмінгтоні (штат Делавер).

Він наголосив, що продовжить працювати за планом незалежно від заяв Трампа на його адресу. За його словами, зараз Трамп - єдиний президент країни, він пробуде ним до 20 січня.

"Ми просто продовжимо працювати в такому ж режимі, в якому планували. Ми будемо робити це так само, як ми б робили це, визнай Трамп поразку", - пояснив Байден.

"Нічого істотно не змінюється", - зазначив він.

Водночас Байден назвав "ганьбою" відмову Трампа визнати перемогу кандидата від демократів.

Він заявив, що вірить, що в кінцевому підсумку перехід влади відбудеться.

"Я думаю, що в підсумку все це здійсниться 20 січня, і до цього часу, я сподіваюсь і очікую, що американський народ дійсно дізнається і зрозуміє, що у нас успішно відбувся перехідний період", - сказав Байден.

Відповідаючи на питання про республіканців, які зараз не визнають його перемогу на виборах, Байден сказав, що і вони в кінцевому рахунку визнають його президентом США.

Раніше у вівторок держсекретар США Майк Помпео висловив упевненість у тому, що в США відбудеться "плавний перехід" влади до "другої адміністрації Трампа".

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних, провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Президент США республіканець Дональд Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він має намір оскаржити результати голосування в кількох штатах у судовому порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА