21:05 11.11.2020

Боррель розраховує на ефективну співпрацю з майбутньою адміністрацією США

2 хв читати
Боррель розраховує на ефективну співпрацю з майбутньою адміністрацією США

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель сподівається на стратегічний підхід США до партнерства з ЄС при Джо Байдені.

"Я б хотів почати з того, що для нас чудово те, що новообраний президент пан Байден хоче поважати демократію і бачить в нас партнерів", - сказав високий представник ЄС із закордонних справ, виступаючи в середу в Європарламенті в Брюсселі з повідомленням за підсумками президентських виборів у США.

При цьому глава європейської дипломатії наголосив на необхідності посилення "стратегічної автономії Європейського союзу" - концепції, яку ЄС має намір постійно використовувати в майбутньому.

Він перерахував пріоритети, на яких ЄС має намір зосередити увагу в партнерстві з США.

Це співпраця в рамках ООН. ЄС має намір продовжувати роботу із захисту прав людини. У планах співпраці - Всесвітня організація з торгівлі, особливо механізм врегулювання суперечок. Загальна мета - боротьба проти COVID-19, зокрема в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я. Актуальною залишається боротьба проти кліматичних змін. Серед напрямків співпраці - пошук спільних підходів до відносин з Китаєм, Іраном, сусідніми з ЄС державами, партнерство в НАТО.

Боррель припустив, що "тепер це буде робити легше". "Нам треба багато зробити, і наші можливості розвивати це партнерство будуть набагато ефективнішими, якщо обидва партнери сильні, рішуче налаштовані, якщо в Європейському союзі ми будемо виступати з єдиної позиції, починаючи нашу співпрацю з новим конгресом, новим урядом, новим президентом", - пояснив глава дипломатії ЄС.

"Сполучені Штати і Європейський союз повинні будуть залишатися стратегічними партнерами у важкі моменти, як той, який ми зараз переживаємо. Сильне трансатлантичне партнерство - це головне. І ми готові якомога швидше почати нашу співпрацю з новим урядом", - резюмував Боррель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА