11:41 13.11.2020

Зеленський почувається добре й перебуває у "Феофанії" на тих самих умовах, що й інші пацієнти - головлікар

2 хв читати
Зеленський почувається добре й перебуває у "Феофанії" на тих самих умовах, що й інші пацієнти - головлікар

Президент України Володимир Зеленський, у якого 9 листопада виявили коронавірус, перебуває в лікарні "Феофанія" на тих самих умовах, що й інші пацієнти, наголошує головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.

"Сума утримання президента така сама, як і кожного пацієнта, який потрапляє до лікарні з коронавірусною інфекцією. Це в середньому 7,8 тис. грн на день. Сума може змінюватися, адже залежить від препаратів і процедур, які роблять пацієнтові. Так, не щодня роблять КТ і тест, препарати можуть змінювати залежно від симптоматики. Для президента немає окремого бюджету. Він перебуває в лікарні рівно на тих самих умовах, що й інші", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Семенів нагадав, що "Феофанія" з початку вересня почала приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією і прийняла вже 120 осіб. "І бюджет для кожного - однаковий. І це зовсім не 2,7 млн грн, узятих із нізвідки. Такі витрати на пацієнта взагалі важко уявити", - зазначив він.

Головлікар "Феофанії" також повідомив, що президент Зеленський почувається добре. "Поки що немає жодних ознак, що перебіг хвороби може ускладнитися. Навпаки, є симптоми, які дають змогу сподіватися на швидке одужання", - зазначив він.

Як повідомлялося, 9 листопада президент України Володимир Зеленський і керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомили, що захворіли на COVID-19. Згодом радник Єрмака Михайло Подоляк розповів, що Зеленський і Єрмак проходять лікування від COVID-19 у лікарні "Феофанія".

"Феофанія" - медичний заклад, який підпорядкований Державному управлінню справами, обслуговує державних службовців, співробітників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА