13:54 16.11.2020

Явка виборців 15 листопада становила майже 24% - "ОПОРА"

2 хв читати
Явка виборців 15 листопада становила майже 24% - "ОПОРА"

Явка виборців у день голосування у другому турі місцевих виборів в Україні 15 листопада становила майже 24%, повідомила голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Порівняно з місцевими виборами 2015 року, коли також відбувалося повторне голосування у великих містах від 90 тис. виборців, явка між першим і другим туром відрізнялася на 12% у бік зменшення. Фактично на цих виборах відбулося те саме. Тобто на першому турі голосування 25 жовтня явка була 37%, тоді як на повторному голосуванні - майже 24%", - сказала Айвазовська на прес-конференції в Києві в понеділок.

За її словами, зниження активності виборців на повторному голосуванні пов'язане з об'єктивними обставинами, такими як зменшення агітаційної активності кандидатів і, ймовірно, в окремих територіальних громадах, з карантинними обмеженнями, побоюваннями громадян захворіти або вже певним станом справ зі здоров'ям.

"Тому ми не бачимо в цьому особливої трагедії. Хоча проблема залишається - це низька участь громадян і низький їхній інтерес до обрання органів місцевого самоврядування. Але законодавство не передбачає порогової явки для легітимно обраних голів територіальних громад. Відповідно, все відбувається в межах закону та ініціативи громадян", - наголосила Айвазовська.

Голова правління ГМ "ОПОРА" зазначила, що найбільша кількість виборців узяла участь у виборах у тих територіальних громадах, які є невеликими й не є обласними центрами, а саме в Кам'янці-Подільському Хмельницької області та Українці Київської області.

"Тоді як найнижчу явку зафіксовано в Сумах, що можна також пов'язувати з тим, що ця територіальна громада давно вже перебуває в "червоній" зоні за карантинними обмеженнями та пандемією, статистика є досить негативною", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА