17:21 17.11.2020

Юрій Вілкул через здоров'я відмовився брати участь у другому турі виборів у Кривому Розі

2 хв читати

Нинішній мер Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) Юрій Вілкул заявив, що не братиме участі у другому турі виборів через стан здоров'я.

"Здоров'я, на жаль, стало підводити. Працювати у півсили - це не для мене... Я, на жаль, не зможу брати участі у другому турі виборів", - сказав він у відеозверненні, розміщеному на YouTube-каналі міськради.

Він зазначив, що до другого туру виборів міського голови виходить Костянтин Павлов, кандидат від "Опозиційною платформи - За життя", якому Вілкул обіцяє підтримку.

Як пояснила голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, в такому разі в повторному голосуванні беруть участь два кандидати, які здобули найбільшу кількість голосів у першому турі.

"Згідно з частиною 4 статті 281 Виборчого кодексу, до виборчого бюлетеня для повторного голосування вносяться два кандидати на посаду міського голови, які за підсумками голосування на виборах міського голови отримали найбільшу кількість голосів виборців, окрім тих кандидатів, які після дня голосування відмовилися від балотування. Отже, в повторному голосуванні, дату якого ще не призначила Криворізька міська ТВК, до бюлетеня будуть внесені Дмитро Шевчик, кандидат "Слуги народу", і Костянтин Павлов ("ОПЗЖ")", - написала Айвазовська в соцмережі Facebook.

Вона також зазначила, що зняття кандидатури можливе за 5 днів до дня повторного голосування, дату якого ще не визначено.

Як повідомила громадянська мережа "ОПОРА", Криворізька міська територіальна виборча комісія (Дніпропетровська обл.) не може призначити дати повторного голосування через те, що довірені особи кандидата на посаду міського голови оскаржують постанови ТВК про підсумки голосування.

Крім того, комісія не може зібрати кворуму для проведення засідання.

12 листопада було оголошено результати першого туру. У протоколі зазначено, що за Юрія Вілкула проголосували 80 655 виборців (46,27%), за Дмитра Шевчика (від "Слуги народу") – 45 213 виборців.

Павлов від "ОПЗЖ" - на третьому місці (майже 16 тис. голосів).

Джерело: https://www.facebook.com/olga.ajvazovska/posts/10223150025395553

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА