20:12 17.11.2020

Київ категорично спростовує звинувачення РФ про спроби української сторони "дезавуювати Мінські домовленості"

2 хв читати
Київ категорично спростовує звинувачення РФ про спроби української сторони "дезавуювати Мінські домовленості"

Україна категорично спростовує озвучені офіційним представником Міністерства закордонних справ РФ звинувачення щодо спроб української сторони "дезавуювати Мінські домовленості", йдеться в коментарі МЗС України.

"17 листопада МЗС РФ оприлюднило коментар свого офіційного представника у зв'язку із нещодавньою німецько-французькою заявою щодо врегулювання конфлікту на Донбасі... Оцінка зовнішньополітичними відомствами Німеччини і Франції тих зусиль, яких докладає Україна на шляху до послідовного виконання Мінських домовленостей, зокрема рішень, досягнутих на рівні глав держав у "нормандському форматі", викликала в МЗС РФ шквал емоцій, необґрунтованої критики та маніпулятивних звинувачень", - ідеться в коментарі МЗС України.

Так, в українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що заяви РФ не відповідають дійсності і є невдалою спробою виправдати подальшу агресивну політику Російської Федерації щодо України та небажання російської сторони зробити принаймні мінімальні кроки для полегшення гуманітарної ситуації, сприяння безперешкодному здійсненню контактів між громадянами України по обидва боки лінії розмежування.

"МЗС України також категорично відкидає озвучені офіційним представником МЗС РФ звинувачення щодо спроб української сторони "дезавуювати Мінські домовленості". Проект Плану спільних кроків учасників ТКГ з виконання Мінських угод, який було підготовлено за ініціативи глави української делегації для участі в ТКГ Леоніда Кравчука та нещодавно представлено на розгляд Тристоронньої контактної групи, містить практичні пропозиції щодо повного припинення конфлікту, демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей та створення умов для проведення місцевих виборів на Донбасі, що повністю відповідає духу та букві "Комплексу заходів з виконання Мінських угод" 2015 року", - заявили в МЗС.

Крім того, Україна констатує, що незаконні збройні формування продовжують перешкоджати громадянам безперешкодно переходити лінію розмежування, а також є обмеження вільного пересування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Україна, за активної ролі Німеччини та Франції у "нормандському форматі", й надалі докладатиме максимальних зусиль для мирного врегулювання конфлікту та виконання домовленостей, досягнутих у рамках "нормандського формату" і ТКГ", - підсумували у відомстві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА