16:33 19.11.2020

Новіков сподівається на якнайшвидше повернення парламентом повноважень НАЗК

1 хв читати
Новіков сподівається на якнайшвидше повернення парламентом повноважень НАЗК

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков розраховує на якнайшвидше ухвалення Верховною Радою низки законів, які повернуть агентству повноваження із запобігання корупції, ліквідовані рішенням Конституційного Суду.

"Значна частина повноважень НАЗК фактично на паузі. Ми сподіваємося, що найближчим часом парламент відновить відповідальність за недекларування майна, по-друге - відновить адміністративну відповідальність за корупційні правопорушення", - сказав голова НАЗК Олександр Новіков у четвер під час онлайн-форуму "Діалоги про реформи".

Також він висловив сподівання, що найближчим часом буде вирішено питання про відновлення повноважень НАЗК з розгляду заяв про корупцію, оскільки наразі НАЗК не може навіть приймати такі заяви після рішення Конституційного Суду.

Голова НАЗК також висловився за необхідність ухвалення парламентом антикорупційної стратегії. За його словами, відсутність затвердженої стратегії не надає кожному органу ті антикорупційні стандарти, яких слід дотримуватися.

"Ми сподіваємося, що ці три питання будуть вирішені парламентом, оскільки без їх вирішення ефективна робота із запобігання корупції неможлива", - наголосив Новіков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА