12:33 23.11.2020

Зеленському довіряють 46% українців, задоволені його боротьбою з коронавірусом 35% - соцопитування

2 хв читати
Зеленському довіряють 46% українців, задоволені його боротьбою з коронавірусом 35% - соцопитування

Президент України Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків, йому довіряють 46% опитаних українців, тоді як 51% не довіряє, свідчать результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 15-17 листопада.

Спікерові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 32% і 36% - не довіряють, ще 26% не знають його. Лідерці Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко довіряють 25%, 72% не довіряють, лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку довіряють 24%, 52% - не довіряють, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку довіряють 23%, 74% - не довіряють, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову довіряють 22%, 67% - не довіряють.

Прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 18%, 54% - не довіряють, майже чверть не чули про такого. Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову довіряють 19%, 36% - не довіряють, 41% про нього не знає, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку довіряють 12%, 43% - не довіряють, 40% про нього не знають, генеральному прокурору України Ірині Венедіктовій довіряють 9%, не довіряють - 38%, майже 50% не чули про неї.

35% опитаних задоволені діяльністю Зеленського в боротьбі з епідемією коронавірусу, 60% - не задоволені. Діяльністю Разумкова в цьому питанні задоволені 33%, не задоволені - 48%, не змогли оцінити - 18%. Роботою Шмигаля щодо боротьби з епідемією задоволені 23%, не задоволені 60%, не змогли оцінити 18%.

Найбільше серед органів центральної влади опитані не задоволені роботою Кабінету Міністрів (67%) і Верховної Ради (72%). Діяльністю міністра охорони здоров'я Степанова задоволені 32%, 55% - не задоволені, діяльністю поліції задоволені 36%, 51% - не задоволені.

Абсолютна більшість опитаних вважає за потрібне насамперед спрямувати кошти зі спеціального Фонду боротьби з коронавірусом на закупівлю засобів захисту для лікарів, облаштування лікарняних ліжок медичним киснем, закупівлю ліків та обладнання для лікарень, доплати лікарям і залученим до боротьби з коронавірусом особам, збільшення тестування на коронавірус.

Виділення коштів фонду на будівництво мобільних госпіталів вважають за потрібне 81%, (15% - непотрібне), компенсації підприємцям за вимушений простій через карантин - 81% (17% - непотрібне).

Менше опитані підтримують використання коштів спеціального Фонду боротьби з коронавірусом на будівництво доріг (тут думки розділилися: 48% підтримують виділення коштів на це з фонду, а 50% - не підтримують).

Під час дослідження методом CATI (телефонне інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 3000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 - не більше ніж 1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА