19:55 23.11.2020

ЄС домагається угоди з Великою Британією, але продовження перехідного періоду не буде

2 хв читати
ЄС домагається угоди з Великою Британією, але продовження перехідного періоду не буде

Переговори між ЄС і Великою Британією про майбутні відносини тривають, вони відбувалися і минулими вихідними онлайн, повідомив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Деніел Шерідан.

За його словами, головні переговорники сторін Мішель Барньє (ЄС) і Девід Фрост (Велика Британія) контактують щодня на своєму рівні.

"Значні розбіжності залишаються в галузі рибальства, управління і рівних правил конкуренції", - сказав прес-секретар у понеділок на брифінгу в Брюсселі.

Також він зазначив деякий прогрес у редакції юридичних текстів.

Він пояснив, що на цій стадії Барньє через контакт з людиною, зараженою на COVID-19, працює в умовах карантину, введеного за правилами, що діють в Бельгії (7 днів ізоляції і подальше тестування).

Відповідаючи на питання, він заявив, що продовження перехідного періоду не обговорюється, питання ставиться руба: або угода, або без угоди.

"У кінці року Сполучене Королівство покине єдиний ринок і митний союз. Немає можливості подовжити перехідний період за межі цього терміну. Ви, безсумнівно, добре знаєте цю дату - 1 січня. До цієї дати ми хочемо досягти угоди", - зазначив Шерідан.

При цьому він пояснив, що всі зусилля з боку ЄС зосереджені на успішному сценарії переговорів і досягнення угоди. Але водночас умови на даному етапі вже відрізняються від 2019 року і більш раннього періоду. У людей і у підприємств в ЄС була можливість встигнути підготуватися до завершення партнерства з Великою Британією. І, крім того, нагадав представник ЄК, між сторонами існує ще угода про Brexit, яка залишається незалежно від нинішніх переговорів і передбачає важливі умови відносин.

Раніше в понеділок Барньє написав у Twitter: "Після технічних консультацій цими вихідними, переговори тривають сьогодні в онлайн-форматі з Девідом Фростом і нашими командами". "Часу мало. Фундаментальні розбіжності як і раніше залишаються. Але ми продовжуємо ретельно працювати для досягнення угоди", - зазначив він.

У кінці 2020 року завершується перехідний період перед остаточним виходом Великої Британії з ЄС. Передбачалося, що за цей час сторони домовляться про принципи подальших відносин у різних сферах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА