12:26 24.11.2020

Голова Держетнополітики: нам хотілося б більшої координації з владою в деяких питаннях карантину

2 хв читати
Голова Держетнополітики: нам хотілося б більшої координації з владою в деяких питаннях карантину

Голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан заявляє, що якби Службу вчасно включили в консультації з карантину, то комунікацію між державою та релігійними спільнотами можна було б забезпечити максимально спокійно і результативно.

"Нам хотілося б більшої координації в деяких питаннях карантину (з урядом - ІФ). У нас максимально конструктивна комунікація з релігійними спільнотами й ми бачимо, що є дуже обережне та серйозне ставлення з їхнього боку до питань здоров’я людей. Водночас важливо, щоб карантинні заходи були зрозумілими. Якби вчасно включати нашу Службу в консультації щодо карантину, то комунікацію можна було б забезпечити максимально спокійно та результативно", - сказала Богдан в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що потенціал діалогу влади та релігійних організацій у питанні карантину на сьогодні дещо недооцінений, оскільки важливо, щоб серйозне обговорення відбувалося до того, як ухвалюється рішення.

"Звісно, навесні це була зовсім несподівана ситуація і рішення було безпрецедентним, адже в нас ніколи не було такого в країні, щоб постала необхідність поставити все "на паузу". Діяли дуже швидко, беручи до уваги досвід інших країн. І ті заходи були ефективними: у нас не було такого спалаху, як у деяких інших країнах. Звісно, карантинні обмеження мали драматичні економічні наслідки для частини індустрій", - додала вона.

Водночас Богдан наголосила, що цей період країна пройшла без особливих загострень і зіткнень.

"Знову ж таки, подяка релігійним організаціям, які вступили в діалог і з Національною поліцією України, і на рівні місцевої влади. Так, окремі порушення карантинних вимог були, але якщо подивитися на них, виходячи з кількості релігійних громад, це були радше винятки й ми пройшли цей період дуже спокійно", - зазначила вона.

На її думку, наразі, коли є профільна служба, яка перебуває в постійному контакті з релігійними спільнотами, було б дуже бажано, щоб вона завчасно отримувала пропозиції медиків щодо карантинних заходів і мала можливість заздалегідь проговорити їх із релігійними організаціями.

"Найголовніше, щоб була зрозуміла логіка рішення. Ми за завчасне планування в діалозі з релігійними спільнотами", - наголосила голова Держетнополітики.


Повний текст інтерв'ю з головою Держетнополітики Богдан буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА