20:46 25.11.2020

Кравчук закликав російську делегацію ТКГ офіційно визначити свою позицію щодо виконання Паризьких домовленостей "нормандської четвірки" до кінця року

1 хв читати
Кравчук закликав російську делегацію ТКГ офіційно визначити свою позицію щодо виконання Паризьких домовленостей "нормандської четвірки" до кінця року

Українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи знову нагадала про свою позицію, що основою врегулювання на Донбасі є весь комплекс домовленостей, досягнутих у рамках "нормандського формату", а також Мінські домовленості як такі, і підтверджує свою готовність продовжити послідовно працювати для їх реалізації.

"Леонід Кравчук принципово вимагає від російської сторони як учасника ТКГ взяти на себе політичну відповідальність та офіційно визначити свою позицію щодо необхідності виконати домовленості, досягнуті на найвищому рівні у Парижі у 2019 році, до кінця цього року", - йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці делегації України в ТКГ після засідання в середу.

Українська делегація переконана, що виходом із ситуації, що склалася в переговорах щодо Донбасу, є проведення до кінця 2020 року нової зустрічі на найвищому рівні в "нормандському форматі", яка підбила б підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року, і обговорення планів подальшого їх виконання.

"Консолідована позиція лідерів держав "нормандського формату", які ухвалили під час своїх зустрічей низку документів щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, є головним дороговказом для подальшої роботи", - зазначили в українській делегації.

Українська делегація не залишає впевненості в тому, що ця позиція продовжить бути основою ефективної спільної роботи і в рамках ТКГ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА