14:02 27.11.2020

Україна має виконати зобов'язання щодо викорінення корупції, щоб ЄС і МВФ продовжили надавати їй підтримку, - ПРООН

2 хв читати
Україна має виконати зобов'язання щодо викорінення корупції, щоб ЄС і МВФ продовжили надавати їй підтримку, - ПРООН

Україна взяла на себе цілу низку зобов'язань щодо викорінення корупції, і вони мають бути виконані для того, щоб партнери з розвитку, зокрема Європейський Союз, Міжнародний валютний фонд та інші партнери, продовжили надавати підтримку, якої потребує країна, заявила постійний представник Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Дафіна Герчева.

"Рішення Конституційного суду (про часткове скасування антикорупційної реформи - ІФ) може негативно вплинути на ті зусилля, яких Україна вже доклала для того, щоб стати сучасною, демократичною, процвітаючою країною", - сказала Герчева в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Україна вже взяла на себе цілу низку зобов'язань із викорінення корупції, і такі зобов'язання мають бути виконані для того, щоб партнери з розвитку, зокрема ЄС, МВФ та інші партнери, продовжили надавати підтримку, якої потребує країна. Тому тут багато що стоїть на кону, але ми переконані, що мудрість і розсудливість таки візьмуть гору, і незабаром з'явиться зважене рішення з цього питання", - пояснила вона.

Герчева зазначила, що ПРООН, як і інші партнери з розвитку, дуже занепокоєні рішенням Конституційного суду. "Нинішня ситуація навколо цього рішення насправді є дуже складною і має цілу низку важливих нюансів. З одного боку, незалежний суд і розподіл державної влади свідчать про те, що в Україні розвивається демократія і країна продовжує дотримуватися засадничих і непорушних цінностей. Проте, з іншого боку, виникає чимало запитань і стосовно підстав і наслідків цього рішення, і щодо порядку врегулювання суперечки для виходу з цієї складної ситуації", - зазначила представник ПРООН.

За її словами, дві найважливіші та найскладніші реформи в Україні - судова й медична.

"Тут багато стоїть на кону, є багато груп із корисливими інтересами. Успішне впровадження цих реформ залежить від багатьох інших чинників. Для того, щоб ці реформи були успішними, потрібна комплексна підтримка й активне залучення зацікавлених сторін і всіх секторів. Це непросто, але над цим усе одно треба працювати. Уряд повинен виконувати свої зобов'язання перед громадянами України й таки досягати прогресу в цих реформах, хоча це і складний процес", - наголосила постійний представник ПРООН в Україні.


Повний текст інтерв'ю з Герчевою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА