17:28 27.11.2020

Україна та Естонія домовилися про технічне та фінансове співробітництво

1 хв читати
Україна та Естонія домовилися про технічне та фінансове співробітництво

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем'єр-міністр Естонської Республіки Юрі Ратас підписали угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Естонії про технічне та фінансове співробітництво.

"Дія угоди поширюється на всі програми та проекти технічної та фінансової допомоги, які реалізуються в Україні та фінансуються повністю або частково за рахунок Естонської Республіки", - йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

За словами прем'єр-міністр Естонії, після підписання цієї угоди співробітництво між Україною та Естонською Республікою вийде на новий рівень якості, і Естонія зможе надавати практичнішу допомогу Україні.

Під час онлайн-зустрічі Шмигаль і Ратас також обговорили поглиблення співпраці в торговельно-економічній сфері та у сфері кібербезпеки.

"Україна зацікавлена в участі в ініціативі "Тримор'я" і розраховує на підтримку Естонської Республіки в цьому напрямі", - сказав Шмигаль.

Глава уряду України зазначив, що ще одним вектором розвитку двостороннього співробітництва може стати співпраця в енергетиці.

"Перспективним є початок діалогу щодо співробітництва у сфері виробництва та використання зеленого водню, зокрема в транспортній і промисловій сферах", - зазначив Шмигаль.

Зі свого боку Ратас зазначив, що Україна - один із найвагоміших партнерів для Естонії, і Естонська Республіка зацікавлена в посиленні співпраці з Україною у сфері освіти, спорту та реформи державного управління.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/premyer-ministri-ukrayini-ta-estoniyi-pidpisali-mizhuryadovu-ugodu-pro-tehnichne-ta-finansove-spivrobitnictvo

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА