09:01 30.11.2020

США за допомогою українських лобістів готують нові санкції проти "Північного потоку 2"

2 хв читати
США за допомогою українських лобістів готують нові санкції проти "Північного потоку 2"

У листопаді поточного року низка американських законодавців дійшли згоди щодо нових санкцій, покликаних загальмувати і навіть зірвати будівництво газопроводу "Північний потік 2", повідомила Wall Street Journal.

Наміри американських конгресменів підтримують два українських чиновники, які тривалий час працюють у Вашингтоні і лобіюють будь-яких заходи, які вживаються Конгресом і Білим домом з метою зірвати цей проект.

Газета пише, що для того, щоб закінчити будівництво, судно-трубоукладальник "Академік Черський" має бути переобладнано для роботи з трубами більшого діаметра, ніж ті, для яких він був спроектований.

Нові санкції, як частина законопроекту про витрати на оборону, почнуть діяти до кінця року і будуть націлені на підприємства, які займатимуться таким переобладнанням, а також на компанії, які будуть страхувати, тестувати, інспектувати і сертифікувати трубопровід, пише видання.

Воно зазначає, що "це означатиме перемогу двох українських чиновників, які бачать в трубопроводі загрозу для своєї країни і займаються в Вашингтоні закулісної діяльністю, щоб зірвати проект".

До них Wall Street Journal відносить співробітника української енергетичної компанії "Нафтогаз" Вадима Гламаздіна і працівника Ради національної безпеки України Олександра Харченка, які в американському конгресі і Білому домі протягом чотирьох років просували ідею зриву будівництва газопроводу.

"Лобіювання українців і підтримка з боку сенатора Теда Круза і інших законодавців, скептично налаштованих щодо Росії, дало можливість підготувати санкції, які зупинили роботу над "Північним потоком 2" рік тому приблизно в 100 км від кінцевої точки. Тепер українці відчувають, що перебувають на межі успіху", - пише газета.

За словами Гламаздіна, які наводить видання, нові санкції стануть "останнім цвяхом у кришку труни цього проекту" і "не буде жодного практичного способу побудувати трубопровід".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА