13:59 01.12.2020

Україна продовжує реалізовувати реформи, хоча проблеми залишаються - звіт Євросоюзу

2 хв читати
Україна продовжує реалізовувати реформи, хоча проблеми залишаються - звіт Євросоюзу

У Європейському Союзі констатують, що Україна продовжує реалізовувати програму реформ, однак проблеми, які потребують вирішення, ще залишаються.

Це випливає зі щорічного звіту ЄС про реалізацію асоціації в Україні, оприлюдненому у вівторок у Брюсселі напередодні засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбудеться 8 грудня. У звіті описується реалізація Україною реформ за останній рік відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка набула чинності у 2017 році.

"Незважаючи на пандемію коронавірусу, сталася низка позитивних зрушень, зокрема в банківській сфері, земельній реформі та цифровому секторі, а також у сфері правосуддя, верховенства права і боротьби з корупцією, хоча необхідні подальші зусилля", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи звіт, високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент ЄК Жозеп Боррель сказав: "Попри дестабілізуючі дії Росії, конфлікт на сході та спалах пандемії коронавірусу, Україна продовжує просуватися шляхом реформ. Вкрай важливо, щоб політичні лідери України продовжили ці зусилля і зробили реформи незворотними, особливо в тому, що стосується верховенства права. Цього очікує український народ".

У свою чергу європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Вархеї додав: "ЄС продовжуватиме підтримувати Україну в просуванні програми реформ, щоб повністю реалізувати і скористатися перевагами Угоди про асоціацію, а також пом'якшити негативний вплив кризи, причиненої коронавірусом. Наша загальна мета - забезпечити стратегічну орієнтацію України на більш тісну інтеграцію з Європейським Союзом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА