12:06 02.12.2020

Кулеба: Україна з партнерами зірвала спробу РФ легітимізувати представників ОРДЛО, використавши формат Арріa Радбезу ООН

2 хв читати
Кулеба: Україна з партнерами зірвала спробу РФ легітимізувати представників ОРДЛО, використавши формат Арріa Радбезу ООН

Україна разом із партнерами зірвала спробу Росії легітимізувати представників окремих районів Донбасу, використавши для цього формат Арріa Ради безпеки ООН, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Засідання бойкотуватимуть не лише Україна, а і США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія і Бельгія. Тобто всі, крім РФ, країни-учасниці ОБСЄ, які входять сьогодні в Радбез. Це важливий сигнал, адже ОБСЄ бере участь у переговорному процесі в рамках ТКГ", - сказав Кулеба агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами глави МЗС, завдяки принциповій позиції українських партнерів у РБ ООН, російську PR-акцію навіть не транслюватимуть на офіційних ресурсах ООН.

"Це чітка відповідь на спроби РФ маніпулювати міжнародними майданчиками та форматами для поширення своєї пропаганди. Я вдячний партнерам, зокрема Німеччині та Франції як учасницям "нормандського формату", за міцну солідарну позицію на підтримку України", - наголосив Кулеба.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що представники "ДНР" і "ЛНР" виступлять на засіданні Ради безпеки ООН 2 грудня, використавши формат Арріa.

Як повідомляється на сайті Ради безпеки ООН, "засідання за формулою Арріа" має характер дуже неформальних конфіденційних зустрічей, які дозволяють членам Ради безпеки проводити у приватному порядку відвертий обмін думками з використанням гнучких процедурних рамок і за участю осіб, яких, на думку члена або членів Ради, що пропонують провести зустріч (і є також посередниками або організаторами), було б корисно заслухати і/або яким вони хотіли б щось повідомити. Цей процес названий на честь посла Венесуели Діего Арріа, який почав застосовувати цю практику в 1992 році як представник Венесуели в Раді (у 1992-1993 роках).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА