15:43 04.12.2020

"Євросолідарність" готова вже завтра вносити зміни до закону робочої групи і посилювати кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях - нардеп Геращенко

2 хв читати
"Євросолідарність" готова вже завтра вносити зміни до закону робочої групи і посилювати кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях - нардеп Геращенко

Ухвалений у п'ятницю парламентом України законопроект робочої групи, який відновлює відповідальність за неправдиве декларування доходів, є компромісним, проте "Європейська солідарність" готова вносити до нього зміни і посилювати відповідальність за брехню в деклараціях, заявила з трибуни парламенту співголова фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко.

"Політична команда президента Петра Порошенка ввела електронне декларування. Наша команда п'ять років декларувалася і проходила повну перевірку наших декларацій. Що ж сталося, коли в країні настав "інтелектуальний локдаун"? Спочатку "Слуги" відклали введення декларацій у 2019 році на два місяці, потім при повному узгодженні з Банковою, про що говорить "архітектор" президента Зеленського Богдан, було ухвалено це скандальне рішення Конституційного Суду. І наразі Зеленський та його команда до останнього тягнули кота за хвіст, щоб ще і цей рік мільйони чиновників, зокрема присутні в цьому залі "Слуги", уникли перевірки декларацій", - зазначила Геращенко.

"Неухвалення цього закону загрожує втратою безвізу (з ЄС - ІФ). Тому що електронне декларування - це справді одна з важливих частин лібералізації безвізового режиму. Так само це загрожує тим, що тисячі чиновників знову уникнуть відповідальності", - застерігає вона.

"Наша політична команда в перший день після скандального рішення Конституційного Суду внесла низку законопроектів про повне відновлення кримінальної відповідальності. На жаль, у цій сесійній залі не знайшлося політичної волі, щоб навіть розглянути їх на комітеті, навіть винести в сесійний зал. Тому ми як компроміс підписували законопроект Разумкова і працювали в робочій групі для того, щоб повернути кримінальну відповідальність", - зазначила Геращенко.

Співголова фракції зазначила, що законопроект президента передбачає недекларування силових структур, тому його не можна підтримувати.

"Щоб ті, хто причетні до оборонних замовлень, ті, хто має корупційні ризики знову не декларувалися. Тому, звісно, законопроект робочої групи є компромісним, а ми готові завтра вже внести до нього зміни і голосувати за посилення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях", - резюмує Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА