08:52 05.12.2020

США припинили п'ять програм культурного обміну з Китаєм

2 хв читати
США припинили п'ять програм культурного обміну з Китаєм

США припинили дію п'яти програм культурного обміну з Китаєм, повідомив американський держдепартамент, назвавши ці програми "інструментами пропаганди м'якої сили".

"Водночас як інші програми, що фінансуються під егідою закону про взаємний освітній та культурний обмін, є взаємовигідними, п'ять програм, про які йдеться, повністю фінансуються і керуються урядом (Китаю - ІФ), як інструменти пропаганди м'якої сили", - йдеться в поширеній держдепом заяві держсекретаря Майка Помпео.

Напередодні адміністрація Трампа ввела нові обмеження на поїздки в країну для членів Комуністичної партії Китаю (КПК) і їх найближчих родичів.

Як зазначається в заяві представника американського держдепартаменту, термін дії туристичних віз для членів китайської компартії скорочується з 10 років до одного місяця.

Таке рішення є частиною "нинішньої політики, регулятивною та правоохоронною мірою" уряду США з метою захисту жителів країни від "згубного впливу КПК".

Крім того, США ввели заборону на закупівлі бавовни і продукції з неї виробництва синьцзянського виробничо-будівельного корпусу КНР, мотивуючи це "використанням примусової праці" місцевих жителів - уйгурів.

Китайська англомовна газета China Daily заявила, що розглядає ці кроки як прагнення налаштованих проти Китаю політиків в адміністрації Трампа закріпити свою жорстку антикитайську політику і після свого відходу.

Вона зазначила, що дії адміністрації президента США Дональда Трампа щодо Китаю призвели до того, що в деяких аспектах створена напруженість в китайсько-американських відносинах вже набула незворотного характеру.

"Навіть якщо нова адміністрація має якийсь намір послабити напруженість, яка була посіяна і продовжує сіятися, деякий збиток просто не підлягає відновленню, чого і домагається чинний президент США", - йдеться в редакційній статті видання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА