22:40 05.12.2020

Україна в разі відсутності зрушень у врегулюванні на Донбасі може запропонувати відключити РФ від міжнародної платіжної системи

2 хв читати
Україна в разі відсутності зрушень у врегулюванні на Донбасі може запропонувати відключити РФ від міжнародної платіжної системи

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що якщо в переговорному процесі щодо врегулювання на Донбасі не буде зрушень до кінця року, то Київ запропонує посилити санкції проти РФ, зокрема відключивши від міжнародної платіжної системи.

В ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі Україна 24, відповідаючи на питання, який у Києва "план Б" щодо врегулювання на Донбасі, Кравчук сказав: "Тут я скажу свою думку. Якщо до кінця року, а скоро будуть різдвяні канікули ... , якщо це не відбудеться, то, я думаю, початок нового року буде початком нового стандарту нашого розуміння ситуації, наших пошуків нових впливів і наших пропозицій щодо тиску на агресора ... це можуть бути санкції, які називаються міжнародна платіжна система. Ми будемо це просити і вимагати".

При цьому Кравчук наголосив, що Україна залишається прихильною дипломатичному шляху врегулювання на Донбасі. "Ми будемо вимагати інших санкцій. Ми не будемо вимагати війни, оскільки це не входить у філософію демократичної України", - сказав він.

"Якщо Росія не хоче домовиться дипломатичним політичним шляхом, (Україна повинна - ІФ) зробити все, щоб її змусили зупинити агресію і відновити територіальну цілісність України через тиск спільний: тиск світової спільноти і України. А форми тиску ми знайдемо", - зазначив Кравчук.

Він нагадав, що в цьому році був прийнятий дуже важливий документ - документ про всеосяжний режим тиші на Донбасі, "який не ідеально, але дотримується".

"Але більше якихось конкретних кроків до миру не зроблено", - констатував Кравчук.

Глава делегації України в ТКГ зазначив, що допоки на тимчасово окупованій території Донбасу будуть чужі війська, там не можна проводити вибори. За його словами, спочатку треба створити умови, а потім проводити вибори.

На питання, чи допоможе воєнний стан перемогти у війні на Донбасі, Кравчук сказав: "У жодному разі".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА