14:40 07.12.2020

Порошенко запропонував план, як подолати кризу у відносинах влади з Євросоюзом

1 хв читати
Порошенко запропонував план, як подолати кризу у відносинах влади з Євросоюзом

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко переконаний, що внутрішньополітична ситуація в Україні має всі ознаки кризи державного управління, і заявив про необхідність спільними зусиллями забезпечити рух України через реформи в об'єднану європейську сім'ю.

"Ми не можемо спокійно спостерігати за тим, як Україна, яку ми разом з вами будували з 2014 року, сповзає в хаос некерованості, автократії та проросійського антиукраїнського реваншу", - наводить слова Порошенка прес-служба "Євросолідарності".

На думку політика, ключовими пріоритетами співпраці України та ЄС наступного року мають стати зміцнення стійкості України проти російської агресії, посилення санкцій ЄС проти РФ, забезпечення макроекономічної стабільності України шляхом співпраці з МВФ та ЄС, координація зусиль із протидії пандемії коронавірусу, включно із забезпеченням швидкого постачання дієвих вакцин в Україну, а також оновлення Угоди про асоціацію для приведення її у відповідність до сучасних викликів.

"Нашою головною стратегічною метою є створення умов для забезпечення членства України в Європейському Союзі, ідеї, яку підтримує більшість українського суспільства та громадян країн ЄС. І "Європейська солідарність" зробить усе можливе для забезпечення невідворотності курсу реформ та протидії проросійському реваншу", - запевнив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА