18:58 08.12.2020

У ЄС знову закликали Україну продовжувати боротьбу з корупцією і нагадали про готовність допомогти

2 хв читати
У ЄС знову закликали Україну продовжувати боротьбу з корупцією і нагадали про готовність допомогти

 У Європейському Союзі знову закликали Україну продовжувати зміцнювати верховенство права та боротися з корупцією.

Відповідний заклик прозвучав під час онлайн-зустрічі високого представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президента Європейської Комісії Жозепа Борреля і європейського комісара з питань сусідства та розширення Олівера Варгеї з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, яка відбулася 8 грудня, повідомляє прес-служба Зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

"Визнаючи прогрес України на шляху реформ, незважаючи на дестабілізуючі дії Росії та конфлікт на Сході, так само як і проблеми, що виникли внаслідок пандемії коронавірусу, високий представник/віце-президент і комісар закликали Україну продовжувати зусилля, спрямовані на зміцнення верховенства права і боротьбу з корупцією. Вони наголосили, що рішуча судова реформа залишається життєво важливою частиною цих зусиль", - ідеться в прес-релізі.

Представники ЄС також нагадали про необхідність вирішення питань, порушених нещодавніми рішеннями Конституційного Суду. "Високий представник наголосив на важливості відновлення кримінальної відповідальності за неправдиві декларації. Він зазначив, що нещодавно ухвалений закон про декларування активів, навіть якщо він є кроком у правильному напрямку, має низку недоліків і не дає необхідного стримуючого і такого, що запобігає корупції, ефекту. ЄС готовий допомогти Україні в цьому процесі", - наголошується в повідомленні.

Боррель також нагадав, що ЄС і Україна поділяють прихильність зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом. "Він схвалив те, що ЄС і Україна змогли підтримувати активну двосторонню співпрацю, незважаючи на поточні обмеження, що продемонстрував успішний саміт у жовтні. Комісар Варгеї запевнив, що ЄС продовжуватиме допомагати Україні справлятися з пандемією коронавірусу, а також проводити реформи і реалізовувати Угоду про асоціацію, яка вже приносить значні вигоди бізнесу і громадянам в Україні та ЄС", - наголошується в прес-релізі.

Вони також поінформували українську сторону, що ЄС вивчає можливості поглиблення галузевої співпраці з Україною, зокрема в екологічному та цифровому порядках денних, і продовжуватиме підтримувати стратегічну орієнтацію України на більш тісну інтеграцію з Європейським Союзом. Було також відзначено важливість поваги демократії, верховенства права і прав людини, зокрема прав осіб, що належать до національних меншин.

Боррель і Варгеї підтвердили, що ЄС, як і раніше, підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, зокрема за допомогою рішучої політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА