20:40 09.12.2020

Зеленський в річницю саміту "нормандської четвірки" в Парижі: Україна показала всім, що зацікавлена в мирі, а РФ блокує виконання домовленостей

1 хв читати
Зеленський в річницю саміту "нормандської четвірки" в Парижі: Україна показала всім, що зацікавлена в мирі, а РФ блокує виконання домовленостей

Президент України Володимир Зеленський у річницю саміту "нормандської четвірки" в Парижі зазначає, що Україна показала всьому світові, що зацікавлена у встановленні миру, однак рух має бути двостороннім.

"Шлях до миру завжди тернистий. Але це шлях, яким повинні пройти обидві сторони. Активність України в процесі переговорів показала всьому світу і, головне, жителям на Донбасі, що саме ми зацікавлені в мирі, а Росія блокує виконання домовленостей", - наводить слова Зеленського прес-служба глави держави.

Так, президент наголосив, що на прямих переговорах лідерів держав-учасників нормандського формату можна досягти найбільш відчутних результатів з просування до миру на Донбасі.

Також він зазначив, що Україна готова до нового етапу розведення військ, розмінування нових ділянок і до чергового раунду взаємного звільнення утримуваних осіб.

За словами президента, вперше за роки війни вдалося встановити "реальний режим припинення вогню" на Донбасі, який триває з 27 липня 2020 року, і зберегти життя українців.

"Україна здатна виграти битву за емоції жителів тимчасово окупованої території. Ми робимо цілком конкретні речі, які наочно демонструють усім жителям Донецька і Луганська, які перетинають лінію розмежування, що Україна - це значно краще, ніж невизнані, нефункціональні, самопроголошені структури", - заявив Зеленський.

Зі свого боку, партнери з нормандського формату відзначили просування з боку України на шляху до миру.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА