10:35 11.12.2020

Санду підтвердила, що в січні відвідає Україну з першим офіційним візитом

2 хв читати
Санду підтвердила, що в січні відвідає Україну з першим офіційним візитом

Президент Молдови Мая Санду підтвердила, що в січні відвідає Україну з першим офіційним візитом як глава держави. Про це вона написала у четвер на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що обговорили це питання в четвер, під час робочого візиту до Кишинева міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"У мене була зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, якому я подякувала за привітання з обранням на посаду президента, яке надійшло від президента Володимира Зеленського. Домовилися, що мій візит до Києва відбудеться в січні 2021 року", - зазначила Санду.

За її словами, під час зустрічі обговорювали відновлення співпраці між двома країнами, яка "була заблокована протягом чотирьох років (період президентства Ігоря Додона - ІФ)".

"Ми відзначили необхідність співпраці в галузі європейської інтеграції, зміцнення безпеки в регіоні, зокрема шляхом мирного врегулювання конфлікту, гарантування безпеки в регіоні та просування торгівлі. Ми підтвердили нашу взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету наших держав", - наголосила Санду.

Прес-служба парламенту повідомила також про те, що Кулебу прийняла глава парламенту Зінаїда Гречана. Згідно з повідомленням, під час зустрічі обговорювалися питання міжпарламентського співробітництва між двома країнами.

Під час візиту до Кишинева Кулеба зустрівся також з міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокоєм. Зустріч із чинним президентом Молдови Ігорем Додоном в українського міністра запланована не була.

Під час виборчої кампанії з виборів президента у 2016 році Додон назвав Крим "російським". Після цього протягом чотирьох років між Україною та Молдовою не було жодних контактів і візитів на рівні президентів та МЗС.

Зеленський привітав із перемогою на виборах обраного президента Молдови Маю Санду серед перших. Раніше повідомлялося, що її перший офіційний візит за кордон може відбутися до Києва на початку 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА