11:55 11.12.2020

Вибори на Донбасі можливі, якщо Україна контролюватиме цю територію - Костін

2 хв читати
Вибори на Донбасі можливі, якщо Україна контролюватиме цю територію - Костін

Вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можливі, тільки якщо вони відповідатимуть українському законодавству і стандартами Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, наголошує представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи, народний депутат Андрій Костін.

"Що стосується виборів, ні в якому разі жоден представник української делегації ніколи не бачив можливості проведення і визнання виборів, доки це не відповідатиме українському законодавству та стандартам БДІПЛ ОБСЄ. Це наша принципова позиція, а це можливо тільки, якщо Україна контролюватиме цю територію", - сказав Костін на прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

Крім того, він зазначив, що питання амністії дуже невдало виписані в комплексі Мінських домовленостей, тобто не передбачають якихось критеріїв, тому це дає можливість для РФ наполягати на повній всеосяжній амністії. Однак, за словами нардепа, під амністію не можуть потрапити особи, винні у вбивствах, тортурах, злочинах проти людяності.

"Моя особиста позиція наразі - тому що в політичній підгрупі ми ще не підійшли до обговорення цього питання - полягає в тому, що особи, які винні у вбивствах, тортурах, злочинах проти людяності в широкому сенсі, не можуть потрапляти під амністію. Питання амністії - це питання суспільної злагоди, більшість українського суспільства має погодитися на ту чи іншу модель. Тому що питання амністії - це питання прощення. Те, що суспільство готове пробачити, те може бути амністовано, те, що суспільство не готове пробачити, не може бути амністовано", - пояснив він.

Водночас Костін наголосив, що саме парламент ухвалюватиме відповідне рішення, за які правопорушення може бути застосовано амністію, а за які - ні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА