12:20 11.12.2020

План спільних кроків передбачає збільшення складу місії ОБСЄ в Україні вчетверо

2 хв читати
План спільних кроків передбачає збільшення складу місії ОБСЄ в Україні вчетверо

План спільних кроків, запропонований українською делегацією у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), передбачає збільшення складу наглядової місії ОБСЄ вчетверо, повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Дорожня карта, яку оприлюднив президент Порошенко (лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, глава держави у 2014-19 роках - ІФ) позавчора (9 грудня - ІФ). Я дуже радий, що президент Порошенко повністю підтримує план спільних кроків, який запропонувала українська делегація в ТКГ. Вони збігаються на 99%", - сказав Арестович на прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Єдина відмінність - це миротворці ООН. Ми говоримо про збільшення спостережної місії ОБСЄ вчетверо, наразі майже 500, а ми плануємо 2 тис., яка здійснюватиме і контроль над переданням кордону, і проведенням виборів, і взагалі моніторинг всієї території України", - додав спікер український делегації в ТКГ.

За його словами, питання можливого розміщення миротворців ООН в Україні не розглядається, оскільки РФ має право вето в Раді безпеки ООН. "Чому не ООН, чому не йдеться поки що про ООН? Тому що Росія має право вето в ООН, вона просто накладе право вето, і рік можна домовлятися про те, що "давайте введемо миротворців ООН", а потім одне вето - і вся робота прахом", - пояснив Арестович.

Як повідомлялося, Порошенко в річницю "нормандської зустрічі" в Парижі запропонував план забезпечення миру на Донбасі на основі виконання Мінських домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА