07:27 12.12.2020

Швейцарія слідом за ЄС ввела санкції проти президента Білорусі

2 хв читати
Швейцарія слідом за ЄС ввела санкції проти президента Білорусі

Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення про введення санкцій щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 осіб, пише в п'ятницю видання "Тагес-Анцайгер".

"Федеральна рада Швейцарії 11 грудня ввела санкції щодо Білорусі. Фінансові санкції і заборону на в'їзд буде введені стосовно 15 осіб, зокрема президента Олександра Лукашенка. Нові заходи починають діяти з 18.00 11 грудня", - свідчить повідомлення на офіційному сайті Федеральної ради.

Активи зазначених осіб будуть заморожені. Їм також буде заборонений в'їзд до Швейцарії або транзитний проїзд через неї.

Крім Лукашенко, до числа осіб, які підпадають під санкції, входять його син і радник з питань національної безпеки Віктор Лукашенко.

Таким чином, Швейцарія підтримала рішення, прийняте Європейським Союзом 6 листопада. Рішенням Ради ЄС до списку санкцій були додані 15 представників білоруської влади, зокрема, сам Лукашенко. Ще раніше продовжено ембарго ЄС на постачання в Білорусь зброї і засобів, які можуть бути використані для внутрішніх репресій.

У кінці листопада Європейський парламент закликав посилити заходи впливу на владу Білорусі у зв'язку з триваючими порушеннями прав людини і, зокрема, з убивством опозиційного активіста Романа Бондаренка.

Європарламент закликає ЄС і держави-члени союзу збільшити допомогу білоруському громадянському суспільству, НКО, правозахисникам і незалежним журналістам, терміново створити програму стипендій для студентів і вчених, вигнаних з білоруських університетів за продемократичну позицію. Він також закликає держави ЄС спростити процедуру отримання віз для осіб, які покидають Білорусь з політичних причин, і надавати їм та їхнім сім'ям всю необхідну підтримку і допомогу.

В Білорусі вже кілька місяців тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою результатів виборів, вважає їх сфальсифікованими. Протестувальники вимагають відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА