18:12 14.12.2020

Порошенко вважає "справу генерала Назарова" сценарієм уникнення РФ відповідальності за військові злочини

2 хв читати
Порошенко вважає "справу генерала Назарова" сценарієм уникнення РФ відповідальності за військові злочини

Справа стосовно генерал-майора Збройних сил України Віктора Назарова - це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності України, написав п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко у Facebook.

"Я уважно стежу за справою генерала Назарова. Розумію її моральну і правову складність. Відчуваю суспільний резонанс. Поділяю і біль рідних українських воїнів, які загинули на борту Іл-76. Їх убив Путін. Більше того, він і далі збирається воювати з Україною", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що для РФ перекладання відповідальності на українського військового в авіакатастрофі літака Іл-76МД у червні 2014 року на Донбасі, в результаті якої загинули 49 військовослужбовців ЗСУ, - це ідеальний варіант уникнення покарання за військові злочини.

"Переконаний, у російському Генштабі потирають руки - відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були і ті, хто безпосередньо причетний до збиття літаків, російські "кроти" в Офісі президента України повернули Путіну. За лічені години до того, як ті мали опинитись в руках українського правосуддя. Людські життя понад усе, це беззаперечно. Але справа Назарова - це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни", - застерігає Порошенко.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

У березні 2017 року Назарова було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення. 14 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив вирок без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА