16:46 16.12.2020

Рівень довіри до Разумкова вперше перевищив довіру до Зеленського - опитування

3 хв читати
Рівень довіри до Разумкова вперше перевищив довіру до Зеленського - опитування

Рівень довіри до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова вперше перевищив довіру до президента України Володимира Зеленського, свідчать дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 4 до 9 грудня.

Згідно з дослідженням, більшість респондентів висловлюють недовіру до всіх політиків, чиє прізвище було представлено в опитувальнику. Однак дещо частіше порівняно з іншими політиками довіра виражається Разумкову (йому довіряють 35% опитаних, однак не довіряють - 52%), меру Києва Віталію Кличку (відповідно 30% і 59,5%) і Зеленському (відповідно 30% і 64%).

Зазначається, що при цьому вперше рівень довіри до Разумкова перевищив довіру до президента Зеленського.

Довіру лідеру партії "Сила і честь" Ігорю Смешку висловили 24% опитаних (не довіряють йому 53,5%), екс-прем'єру Володимиру Гройсману - відповідно 24% і 65%, лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку - відповідно 22% і 70%, лідеру партії "Громадянська позиція" Анатолію Гриценку - відповідно 20,5% і 62%, п'ятому президенту Петру Порошенку - відповідно 20% і 74%, лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко - відповідно 17% і 76%, голові політради "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку - відповідно 16% і 77,5%, представнику Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслану Кошулинському - відповідно 15% і 54%, главі МВС Арсену Авакову - відповідно 14% і 75%, екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі - відповідно 14% і 76%, нинішньому прем'єр-міністру Денису Шмигалю - відповідно 13% і 70%, лідеру Блоку Вілкула "Українська перспектива" Олександру Вілкулу - відповідно 12% і 63%, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку - відповідно 12% і 81%, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку - відповідно 11% і 63%, генпрокурору Ірині Венедіктовій - відповідно 8% і 63%.

Серед державних і громадських інститутів найчастіше довіра також виражається Збройним силам України (їм довіряють 69% опитаних), волонтерським організаціям (66%), Державній службі з надзвичайних ситуацій (64%), церкві (62%), добровільним батальйонам (59%), Державній прикордонній службі (58%), міському голові (селища, села), в якому проживає респондент (58%), Національній гвардії України (55%), раді міста (селища, села), в якому проживає респондент (52%), ЗМІ України (48%) та громадським організаціям (46%).

Водночас недовіру частіше українці висловлюють ЗМІ Росії (не довіряють їм 80% опитаних), чиновникам (78%), судам (77%), Верховній Раді (76%), уряду України (75%), комерційним банкам (73%), політичним партіям (72%), ВАКС (70%), Конституційному Суду України (70%), НАБУ (70%), САП (70%), прокуратурі (70%), Національному агентству з питань запобігання корупції (70%), Верховному Суду (68%), місцевим судам (67%), президенту України (62%), Національному банку України (61,5%), Національній поліції (52%), профспілкам (52%), СБУ (47%).

За даними дослідження, вважають, що нинішня влада краща за попередню, 20% українців, 30% мають протилежну позицію (що нинішня влада гірша), а 41% опитаних вважають, що нинішня влада нічим не відрізняється від попередньої.

Зазначається, що вперше після президентських виборів 2019 року кількість тих, хто вважає, що нинішня влада гірша за попередню, перевищила кількість тих, хто дотримується думки, що вона краща за попередню.

Дослідження проводилося методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

Соціологічне дослідження виконано в рамках дослідницького проекту Центру Разумкова "Україна-2020-2021: невиправдані очікування, несподівані виклики".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА