08:07 17.12.2020

Україна готова до нового етапу співпраці з США

2 хв читати
Україна готова до нового етапу співпраці з США

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна готова до нового етапу співпраці з США, повідомляє сайт урядового порталу.

"Важко переоцінити двопартійну підтримку США в останні шість років у реформуванні України і захисті від зовнішньої агресії. Військова допомога і санкційний тиск на Росію, зокрема протидія Північному потоку-2, допомагають нам і далі у цій боротьбі. Україна готова бути одним з ключових союзників в регіоні для США. Ми сподіваємось на систематичне партнерство", - сказала Стефанішина на міжнародній конференції "Україна в Вашингтоні і за його межами".

Вона зазначила, що Україна як партнер НАТО з розширеними можливостями прагне поглибити співпрацю з Альянсом для матеріалізації декларації Бухарестського саміту 2008 року: "Ми розраховуємо на підтримку США в тому, щоб Україна нарешті стала членом НАТО: для України дуже важливим став би чіткий сигнал, що Альянс готовий рухатись з Україною разом у напрямку майбутнього членства. Це б значно пришвидшило внутрішні трансформації в нашій країні, без цього сигналу ми залишаємось у загрозливому безпековому вакуумі, а це - наче запрошення для Росії до ще більшої агресії".

Також Стефанишина наголосила, що Чорне море - це ключова сфера поглиблення співпраці з НАТО, а лідерство Сполучених Штатів є ключовим для того, щоб регіон Чорного моря став стратегічним для трансатлантичної безпеки і стабільності в регіоні, поки зруйнованої через агресію Росії.

Віце-прем'єр-міністр додала, що Україна для майбутнього членства в НАТО вже значною мірою модернізувала свої Збройні сили і наблизила їх до стандартів Альянсу. "Ми сподіваємося, що США продовжать і посилять свої зусилля в процесі мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Також важко переоцінити роль, яку Сполучені Штати могли б зіграти в просуванні "Кримської платформи" – переговорного майданчика для деокупації Криму", - сказала вона.

Крім того, Стефанішина назвала серед пріоритетів українсько-американського співробітництва в сфері безпеки спільні військові навчання, реформування українського сектору безпеки і оборони за стандартами і принципами НАТО, американські інвестиції в військово-промисловий комплекс України, загальне оборонне виробництво, а також превентивну протидію гібридним загрозам від Росії шляхом більшої співпраці в сфері кібербезпеки і протидії дезінформації.

"Попри спроби окремих сил підірвати антикорупційні реформи і верховенство права загалом, позиція лідерів України залишається незмінною – захистити реформи, стати сильною, успішною демократичною країною. Ми готові розпочати новий етап у американсько-українських відносинах для кращого майбутнього демократії і безпеки", - підсумувала вона.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА