12:39 17.12.2020

Зеленський очолив рейтинг довіри до політиків, далі - Кличко та Гройсман - опитівання "Рейтингу"

2 хв читати
Зеленський очолив рейтинг довіри до політиків, далі - Кличко та Гройсман - опитівання "Рейтингу"

Президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг довіри до політиків - йому довіряють 43% українців, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"Рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 43% опитаних, 54% - не довіряють. Віталію Кличку довіряють 32%, Володимиру Гройсману - 29%", - зазначено у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в четвер.

На четвертому місці в рейтингу голова Верховної Ради Дмитро Разумков, якому довіряють 26% опитаних, далі - лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (25% довіри), лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (24%), і п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко (22% довіри).

Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю довіряють 15% опитаних.

Серед основних досягнень у 2020 році респонденти виділили стійке припинення вогню на Донбасі - перемир'я називали головним досягненням року 51% опитаних. Будівництво доріг відзначили 43%, звільнення нацгвардійця Віталія Марківа з ув'язнення в Італії - 21%.

Угоду про політичне та економічне співробітництво між Україною та Великою Британією до головних досягнень року віднесли 17%, програму "Доступні кредити 5-7-9%" - 14%, запуск програми "Дія" (цифровий паспорт, водійське посвідчення) - 13%. Легалізацію грального бізнесу, проведення місцевих виборів, відкриття ринку землі вибрали 5-9%.

При цьому 13% респондентів вважають, що жодних досягнень у 2020 році не було.

Опитування проводилося в період з 12 до 14 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА