13:17 17.12.2020

Зеленський закликав послів активніше працювати над залученням інших країн до участі у "Кримській платформі"

1 хв читати
Зеленський закликав послів активніше працювати над залученням інших країн до участі у "Кримській платформі"

Президент України Володимир Зеленський закликав послів України активніше працювати над залученням країн світу до участі в ініціативі "Кримська платформа".

"Важливою є подальша робота над звільненням українського півострова Крим. Можу із задоволенням відзначити, що на сьогодні це питання повернуто в міжнародний порядок денний. "Кримська платформа" - це наша ініціатива щодо консолідації міжнародних зусиль для деокупації Криму - набуває все більшого розголосу. Цю ініціативу вже підтримали наші партнери в Європі та Північній Америці, і я закликаю вас активніше працювати над залученням до неї країн інших регіонів", - сказав президент на пленарній сесії "Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України" у рамках конференції керівників закордонних дипломатичних установ України у четвер.

Він нагадав, що цього року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим" і "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим", назвавши їх дуже важливими.

"Важливо, щоб про їхній зміст знали всі наші міжнародні партнери. Це основне завдання для нашого постійного представника при ООН, який це вже блискуче робить. Але не лише завдання для нього. Кожен із вас має інформувати про зміст ініційованих Україною документів у країні свого перебування. Такі резолюції - це ваші важливі основні тези до зустрічі в місцевих міністерствах закордонних справ та з керівництвом країн перебування", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА