14:02 17.12.2020

Путін обіцяє "нарощувати підтримку Донбасу"

2 хв читати
Путін обіцяє "нарощувати підтримку Донбасу"

Росія нарощуватиме підтримку Донбасу і за гуманітарною лінією, і за лінією прямої співпраці, заявив у четвер президент РФ Володимир Путін на щорічній великій прес-конференції.

"Росія як підтримувала, так і буде підтримувати Донбас, ми навіть нарощуватимемо нашу підтримку Донбасу. Це стосується виробництва, вирішення соціальних питань, питань інфраструктурного характеру", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що в Росії розуміють всю складність ситуації на Донбасі.

Путін назвав неможливою односторонню зміну положень Мінських угод.

"Мінські угоди підтверджені відповідною резолюцією Ради безпеки ООН, а отже, набули чинності міжнародного закону, тому в односторонньому порядку нічого переглянути не вдасться. Потрібно з повагою ставитися до іншої сторони, яка підписала цей договір, а саме до представників Донбасу", - сказав президент.

Водночас Путін зазначив, що врегулювання ситуації на Донбасі "неминуче рано чи пізно станеться, питання тільки коли, і це значною мірою залежить від української влади".

Путін додав, що на Донбасі дотримується домовленість про припинення бойових дій, що є великим досягненням, відбувся обмін утримуваними особами, "але нічого не розблоковано з точки зору економіки і соціальної сфери, нічого не зроблено по суті політичного регулювання".

Відповідаючи на запитання про перспективи розвитку російсько-українських відносин, Путін заявив, що це також "значною мірою залежить від української влади".

"Я не скажу від України, а від української влади. Практично всі глави держави і чинний Володимир Зеленський, приходили з гаслом припинення конфлікту на Донбасі, з гаслом об'єднання країни, ну і врешті, вибудовування відносин із Росією, але нічого не виходить у них. Тому що, коли вони приходять до влади - опираються на більшість виборців, а коли потрапляють до влади, починають коливатися і постійно озиратися, ну не вистачає мені, здається, просто політичної мужності, на крайні націоналістичні сили. Так само відбувається і зараз", - сказав Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА