14:09 17.12.2020

Зеленський назвав укладення угоди з ЄС про "промисловий безвіз" ключовим завданням на два роки

2 хв читати
Зеленський назвав укладення угоди з ЄС про "промисловий безвіз" ключовим завданням на два роки

Ключовим завданням у сфері торгівлі України з ЄС на найближчі два роки є укладення Угоди з ЄС про взаємне визнання оцінки відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА, угода про "промисловий безвіз"), сказав президент України Володимир Зеленський.

"У 2021 році ми розпочнемо загальну оцінку досягнень цілей Угоди про асоціацію, яка має стати рушійною силою процесу оновлення угоди. Наша мета - використати процес оновлення угоди для максимальної інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС. Ключовим завданням у сфері торгівлі на найближчі два роки є укладення угоди з ЄС про "промисловий безвіз", - сказав Зеленський на пленарній сесії "Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України" в рамках конференції керівників закордонних дипломатичних установ України в четвер.

За його словами, у сфері секторальної інтеграції новим пріоритетом співпраці з ЄС стане залучення України до реалізації європейського зеленого курсу.

"Ми нарешті маємо укласти угоду про спільний авіаційний простір. Пам'ятаю, що з керівництвом ЄС ми домовилися зробити це на самому початку наступного року. Упевнений, що це так і буде", - додав Зеленський.

Президент запевнив, що Україна продовжить зусилля в напрямі подальшої інтеграції енергетичних ринків України та ЄС і максимального наближення до єдиного цифрового ринку ЄС. Він зазначив, що всі ці завдання - не тільки для представника України при ЄС, а для кожного посла в країнах-членах ЄС та країнах-кандидатах.

"Стратегічний курс України визначено, він закріплений в Конституції України: набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО. Ми мали, я вважаю, надзвичайно успішний рік у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. У відносинах з ЄС нам вдалося сформувати оновлений порядок денний двосторонньої співпраці, яка враховує сучасні геоекономічні реалії. Після п'яти років впровадження Угоди про асоціацію Україна потребувала нових цілей, які сприятимуть наближенню до ключової української стратегічної мети - отримання Україною чіткої перспективи членства в ЄС", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА