20:06 17.12.2020

Постанова Ради ЄС щодо третього пакета санкцій стосовно Білорусі набула чинності

2 хв читати
Постанова Ради ЄС щодо третього пакета санкцій стосовно Білорусі набула чинності

Ухвалену в четвер постанову Ради ЄС щодо нового санкційного пакета Євросоюзу стосовно Білорусі, яка стосується 29 фізичних і сімох юридичних осіб, опубліковано в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

"Цей регламент (закон - ІФ) набуває чинності в день його опублікування в "Офіційному журналі" Європейського Союзу", - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що серед організацій, які потрапили під санкції, - "Білтехекспорт", ВАТ "МЗКТ" - Мінський завод колісних тягачів, Dana holdings і ТОВ "Синезис".

У доданому до постанови списку також числяться Державна установа "Головне господарське управління" Управління справами президента Республіки Білорусь, ВАТ "Агат - електромеханічний завод", ВАТ "140 ремонтний завод".

Раніше було оголошено, що до санкційного списку потрапив голова державної телерадіокомпанії Іван Ейсмонт і заступник прем'єр-міністра Анатолій Сівак.

Серед інших посадових осіб Білорусі в переліку також числяться генеральний прокурор Андрій Швед, міністр інформації Ігор Луцький, перший заступник командувача внутрішніх військ Ігор Бурмістров, голова Ради Республіки Національних зборів Наталія Кочанова та інші.

Індивідуальні санкції ЄС передбачають заборони на поїздки в Євросоюз фізичним особам і замороження фінансових активів фізичних та юридичних осіб.

У постанові застосування санкцій мотивують тим, що їх запроваджують проти відповідальних "за спостережуване насильство, необґрунтовані арешти та фальсифікацію виборів".

У Білорусі вже понад чотири місяці тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, що відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагають відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. Захід також не визнає Лукашенка законно обраним президентом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА